O aplicație bună pentru senzorii de pe marginea telefoanelor

By | October 9, 2018

Au apărut deja mai multe smartphone-uri pe piață care au senzori de presiune în rama laterală. Printre ele este Sony Xperia XZ3, cu care mă joc de ceva timp prin programul Orange Smartphone Tester.

Inițial este frustrant să folosești senzorii de pe margine. Pentru că trebuie să nimerești intensitatea cu care să apeși, dar și zona (destul de restrânsă) care îi activează. Însă ulterior mi se pare că acești senzori aduc o oarecare rapiditate în utilizarea telefonului.

Printr-o dublă apăsare, Sony Xperia XZ3 îți arată o listă dinamică de aplicații, care se bazează pe o predicție generată în funcție de modul în care folosești telefonul. Dar și câteva setări rapide pe care poate vrei să le folosești. Dacă nu-ți convine lista generată automat, poți face tu o listă statică. Iată funcția în acțiune:

Adițional, senzorii de la Xperia XZ3 funcționează și ca “back”, dacă faci un swype (adică dacă mângâi rama) de sus în jos.

Pare familiar? Mie mi se pare că seamănă cu Edge Panel-ul de la Samsung. Și mi se pare o idee bună dacă-ți setezi tu aplicațiile. Pentru că sunt anumite aplicații pe care nu le folosești decât o dată pe zi/săptămână și n-are rost să le ții peste frumusețe de wallpaper 🙂

Din această cauză spun că implementarea de pe Sony Xperia XZ3 este destul de fericită. Poate n-ar fi stricat să pună și un chenar, ca să nu se suprapună peste aplicațiile de pe Homescreen, dar ajungem și acolo 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: