O idee mai bună cât redenumirea parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I

By | December 19, 2017

Proiectul propus de Gabriela Firea a fost votat, așa că este oficial: numele parcului “Herăstrău” va fi schimbat în “Parcul Regele Mihai I”. Eu oricum am o problemă cu aceste redenumiri, care creează confuzii, ca și în cazul stațiilor de metrou, unde oamenii încă mai știu de “Armata Poporului” în loc de Lujerului. Dar nu aș fi avut nimic cu această decizie, dacă ar fi fost făcută cu calm, în urma unor consultări.

Altfel pare o hotărâre luată într-un impuls de moment, de un primar care pare mai degrabă ahtiat după simpatia poporului decât preocupat de însemnătatea momentului care a trecut pe lângă noi. Gabriela Firea este genul de primar care simte o nevoie acută să se facă remarcat.

Dar iată o idee mai bună. Ce ar fi fost, dacă în loc să denumim un un parc, am fi construit unul nou? N-ar fi fost mai de efect, doamna Firea? Ați fi scăpat de controversele redenumirii și ar fi fost și mai util pentru toată lumea, nu-i așa? Se pare că nu. Este mai ușor să tai un nume cu pixul și să scrii altul peste el, pe principiul “știu io mai bine!”

Ok, nu suntem capabili să construim un parc nou? N-avem unde? Ce-ar fi fost să-l amenajăm măcar pe cel de peste drum de Herăstrău? Parcul Bordei îi zice, și zace părăsit de vreo 3 ani. Că de cel puțin doi ani se chinuie niște oameni să facă un pod peste lacul secat care a fost o dată.

În fine, nu mai bine facem și noi ceva util, în loc să încercăm să deturnăm simpatia oamenilor?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “O idee mai bună cât redenumirea parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I

  1. Dan

    Total de acord. Schimbările acestea bruște și fără consultare publică sunt destinate zăpăcirii publicului. Cum poți tu, ca primar (o singură persoană) sau inclusiv Consiliul (câteva zeci de persoane, dacă nu chiar și mai puțin) să decizi așa, că ți-a venit boala? Ce are numele parcului de trebuie schimbat? Nu sunt alte nume neavenite, are ar merita să fie înlocuite? Sau hop și-așa, vrei să te molipsești de bunăvoința arătată de popor Regelui Mihai?
    Politicienii sunt prin natura activității lor, cam lipsiți de bun simț, rațiune și rușine….

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Trec în fiecare dimineață pe lângă Bordei. La intrare zac aruncate materiale de construcții, de-a valma. Nu știu dacă mișca cineva pe acolo, sunt prea matinal pentru Dorei 🙂

    Reply
    1. Dan Pavelescu

      le: cred că materiale de construcții, cel puțin așa am văzut din goana mașinii. La fel de bine ar putea fi gunoaie 😀

Spune-ți și tu părerea: