O listă cu idei de cadouri pentru cei mici

By | December 5, 2014

De mult mă chinuiam să scriu un articol cu câteva idei de cadouri în speranța că vin în ajutorul părinților neinspirați. Din păcate, fișa postului nu prea mă ajută cu sugestii de cadouri pentru fete. Și nici pentru copii mai mici. O să vorbesc mai mult din experiență aici și am să fac și sugestii de jucării care mi s-au părut foarte interesante la vremea mea dar și jucării mai noi.

meccano1. Meccano – O cutie în interiorul căreia sunt roți, șuruburi, tije și chiar motoare pe care le poți asambla în diverse mașini/elicoptere funcționale urmărind schițele. Fără îndoială, jocul care mi-a marcat copilăria. Nu exista satisfacție mai mare decât să văd că o mașină zbârnâie pe covor după ce am cosntruit-o eu. Posibil să fie și unul dintre motivele care am devenit inginer. Conține piulițe și alte părți foarte mici, nu este potrivit pentru copii mici. Update: Din păcate nu mai există Mecanno pe piața din România. Puteți încerca Lego Technic în locul lui.

powerball2. Powerball – Un giroscop format dintr-un rotor ce se mișcă în interiorul unei sfere. Prin antrenament, ajungi să rotești sfera la viteze cât mai mari. Poate fi o idee bună pentru un copil mai mare/adolescent. Grijă însă, dacă este scăpat o dată din mână în timp ce se rotește la viteză mare, se descentrează și nu mai funcționează.

tancuri3. Tancuri – Dacă puștiul joacă World Of Tanks, cu siguranță ar aprecia un astfel de cadou. Magazinul către care duce link-ul are cea mai bogată selecție de tancuri. Inclusiv tancuri cu radiocomandă care trag cu bile de airsoft. Dacă aveți pisici sau alte animale, poate n-ar fi o idee bună cele cu bile. Eu am făcut legătura destul de rapid.

nerf_gun4. Nerf Gun – Un pistol care trage cu muniție din spumă poliuretanică. Sunt diverse tipuri de pistoale și muniții: în formă de bile, gloanțe, discuri. Cred că nu este nevoie de mai multe detalii. Din nou, grijă la pisică! 😀

elicopter5. Elicopter – În link am pus cel mai ieftin elicopter cu telecomandă pe care l-am găsit. Există însă elicoptere pentru interior și elicoptere pentru exterior. Cele de exterior costă peste 200 de lei. Mai găsiți elicoptere și la Elefant.

trenulet6. Trenuleț electric – Eu am prins trenulețele alea triste făcute din cuburi de lemn cu magneți care se respingeau întotdeauna și nu puteai să formezi un șir mai mare de 3-4. Acum au părut niște seturi de ți-e mai mare dragul să te joci cu ele. Nu știu însă dacă sunt și interconectabile. O selecție vastă de trenulețe mai găsiți și la Elefant, Toyz.ro și 3Pitici.

robofish7. Robofish – Un peștișor mecanic cu baterii. Se introduce într-un bol cu apă și imită foarte bine un pește real. Pe mine m-a amuzat foarte tare când l-am văzut. Aveți aici un video ca să vă convingeți despre cât de real pare.

lego8. Lego – Categoria “Lego” de la eMAG numără 852 de articole. Mie nu îmi plac seturile care au mai multe întrebuințări, nu neapărat cele tematice. Cu toate astea, nu cred că puteți da greș cu așa ceva.

zmeu9. Un zmeu – Când eram mic am primit un zmeu care nici măcar nu era construit prea bine pentru a-și menține altitudinea. Nici vânt nu prea era când vroiam eu să-l înalț. Așa că am alergat vreo 2-3 ore în cerc ca să-l văd că zboară. Prețurile încep de la 20 lei și urcă până la 80.

hans-in-gluck-carcassonne-181910. Board Games – Printre jocurile de societate la modă acum se numără: Activity, CatanCitadels sau Carcassonne. Eu m-am oprit la stadiul Monopoly și Scrabble.

 

Mă uit prin listă și constat că aș fi gata să mă joc acum cu oricare dintre ele, așa că puteți să mă puneți la încercare.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “O listă cu idei de cadouri pentru cei mici

Spune-ți și tu părerea: