O mașină circulă acum prin Spațiu

By | February 7, 2018

Cu siguranță aceasta este știrea zilei și cred că se cuvine să scriu și eu despre ea. D-abia acum am avut timp să văd și eu lansarea Falcon Heavy și am fost fascinat de ce a realizat SpaceX. Este probabil cel mai important pas din domeniul explorării spațiale, iar eu sunt bucuros că sunt contemporan cu aceste realizări.

Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă lansată vreodată în spațiu. Poate căra o încărcătură de 70 de tone și a fost lansată din același loc din care a pornit Apollo 11 spre Lună. După lansare, Falcon Heavy s-a despărțit în patru corpuri. Două dintre ele au aterizat în tandem în zona de lansare din Cape Canaveral, o priveliște cu adevărat impresionantă. Unul dintre ele ar fi trebuit să aterizeze pe o platformă autonomă din Oceanul Atlantic, însă din păcate a ratat aterizarea. Din fericire, încărcătura Falcon Heavy, adică mașina lui Elon Musk, orbitează acum pe orbită. Bineînțeles, este vorba despre o Tesla Roadster.

Am pus mai jos clipul, care începe exact de la momentul lansării:

Mă bucur că Elon Musk a reușit să redea oamenilor entuziasmul pentru explorarea spațială. E fascinant să vezi acei oameni care privesc lansarea, cum țipă și aplaudă ca la un meci de fotbal, chiar dacă pe tine poate nu te pasionează subiectul. În același timp mă amuz și cu toate glumele care au apărut după ce mașina Tesla a ajuns în spațiu. Iată mai jos o imagine de nota 10:

Parcă îi și văd pe ceilalți producători auto gândindu-se acum:

– Cum facem și noi să trimitem o mașină în Spațiu?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “O mașină circulă acum prin Spațiu

  1. Sorin

    Este cea mai rapidă mașină din lume, se mișcă cu o viteză cu mult peste limita legală.
    Evident, este vorba de viteză orbitală !

    Reply
  2. Andrei

    Si uite asa ne-am mai procopsit cu un gunoi extraterestru care cica va orbita Soarele.Poti sa intelegi sateliti sau statii respectiv sonde spatiale care mai devreme sau mai tarziu vor iesi din functiune dar macar au avut o utilitate pentru oameni.Totusi nu exista reglementari la nivel mondial cu ce poti si ce nu poti arunca in spatiu ?.Pai daca incep toti producatorii de bunuri sa “exporte” tot felul de obiecte cu scop de marketing unde ajungem.Un pic “cocalaresc” gestul lui Musk…doar pentru ca poate.

    Reply
  3. Dan

    Ceea ce pare o fantezie exotică, pură extravaganță a unui miliardar, cu o conotație de ”la modă”, este de fapt consacrarea superiorității pe care o are inițiativa privată față de stat. NASA a devenit de-a lungul timpului o consumatoare de bani fără a livra reușitele deosebite ale anilor 60-80, aselenizarea și naveta spațială (aceasta și ea un eșec financiar).
    Câți știu de exemplu că rachetele NASA sunt construite de o alianță a Boeing cu Lockeed Martin și aceasta nu face decât să adauge 10% profit la orice construiește, fără nici o preocupare pentru reducerea costurilor.
    Cursa privaților pentru spațiu a început, și chiar dacă Virgin Galactic a luat startul, Elon Musk i-a luat fața lui Richard Branson. Și mai sunt și alții în cursă – Jeff Bezos de exemplu.
    Așa că prima amartizare ar putea fi făcută de o firmă privată și nu de un stat… Mai mult, statele cu capacități de lansare – Rusia, China, India – ar putea rămâne în urmă în cursa spațială….

    Reply

Spune-ți și tu părerea: