O problemă cu contacte duplicate pe Android

By | February 13, 2016

Am o chestie care mă deranjează de ceva timp însă căruia nu i-am dat de cap până acum. Nu îmi pot da seama dacă problema este de la Android sau de la Samsung.

Atunci când dau un search în aplicația “Phone”, îmi arată prea multe contacte. De exemplu dacă dau search după “Ion”, îmi apar separat mai multe rezultate pe lângă numărul de telefon al lui Ion, așa cum l-am salvat eu. Îmi apare și adresa lui de gmail, și cea de LinkedIn, și userul de Waze, și cel de Whatsapp. Din start 4 informații inutile. Şi dacă mai am încă doi Ioni în agendă, situația se complică inutil. Ar fi 12 contacte diferite, când în realitate pe mine doar 3 mă interesează.

Bine, eu folosesc aplicația “Phone” în loc de “Contacts” și niciodată nu am înțeles existența celei de-a doua din moment ce face același lucru cu primul. Şi e chiar enervant să dau un search la semafor și să se facă verde până navighez prin cele 50 de rezultate inutile.

android-homescreen

 

Am umblat în setări, am selectat “Custom view”, să-mi arate doar contactele pe care le vreau eu, cele cu număr de telefon. De afișat, așa mi le afișează, dar când dau un search, din nou apar 100 de rezultate.

Altă problemă, care nu știu dacă este independentă de prima. Contactele se sincronizează unidirecțional. Când le salvez pe telefon apar și online, în http://contacts.google.com/. Doar că eu le administrez mai ușor pe PC. Așa că mi le-am sortat pe toate acolo dar pe telefon apar în continuare ca înainte. Şi probabil că dacă le șterg de pe telefon, vor dispărea și din cloud, și chiar nu vreau asta.

Mai are cineva problema asta? Aveți vreo soluție? Pe un telefon de test de la Samsung reușisem fără să vreau să îl fac să îmi arate bine, dar nu mai știu cum. Practic, eu vreau să îmi afișeze (și în agendă și în căutare) doar contactele din contacts.google.com. O aplicație de genul “merge duplicates” chiar nu este o soluție, pentru că n-am de gând să îmi pierd o zi întreagă sortând manual 500 de contacte.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

13 comentarii la “O problemă cu contacte duplicate pe Android

  1. Mihai

    Am aceeasi problema – Allview V1 Viper S. Am crezut ca e numai la Allview 🙂 sau de la afisarea contactelor din diverse aplicatii. Nu prea mi-am batut capul, dar astazi am vazut ca la cautarea contactelor imi afiseaza 4400 de contacte – wtf
    La fel imi afiseaza si mie Ion separat ca nr, email, web sau pur si simplu fara detalii… Am tot amanat gasirea unei solutii, dar deja este frustrant.

    Reply
  2. razorsbk

    Ești sigur ca funcționează sincronizarea cu contul google? Poți sa intri în Google dashboard și apoi la contacts și o sa îți arate dacă ai duplicate și cum poate sa facă merge contacts. Dar problema pare sa fie sync-ul, de obicei când detectează conflicte îți apare notificare și te întreabă ce acțiune vrei sa iei.

    Reply
    1. Revo Post author

      Merge sigur,dar doar în direcția telefon —> cont google. Din google contacts le-am dat de mult merge duplicates, dar nu ajută. Cred că e mai degrabă o problemă ce vreau să-mi afișeze și ce nu.

  3. Aquadig

    am tot samsung, dar nu am problema asta. tu ai contacte doar in contul google si/sau pe sim si telefon? din ce spui tu cred ca ai contactele pe telefon, eventual copiate din contul google. chiar si asa, este o optiune la contacte ce anume sa iti arete: contactele de pe telefon, sim, google.

    Reply
  4. Alex Dumitru

    Am avut si eu aceeasi problema si ieri am descoperit ca aplicatia Contacts are merge. Dai pe more -> merge contacts si ti le uneste singura.

    Eu aveam si peste 10 copii ale unui singur contact. De la 3300 mi le-a redus la 535.

    Reply
  5. Bogdanovicescovicescovici

    Salut! Logheaza-te pe contacts.google.com. Sterge duplicatele. Sterge contactele din telefon. Import din nou pe telefon. Cu placere.

    Reply
    1. Revo Post author

      E în regulă, am aprobat primul comentariu. Mersi pentru intenție! 😀

  6. Vlad

    Si pe mine ma derajeaza chestia asta care se intampla la lolipop.
    Solutia?
    Merge fie empiric – adica luat la mana contactele si facut curat – cea mai buna solutie dp meu dv. Dar, consumatoare de timp 🙂
    Sau instalezi un dialer (de exemplu: exDialer) care stie sa sorteze cum trebuie contactele.

    Din cate stiu, cam astea-s solutiile.

    Reply
  7. CristianS

    Intri în setările contactelor și bifezi doar contul Google, adică restul (Waze, Skype, etc.) le lași debifate. În felul acesta rămâi cu un singur rând de contacte. Am pățit pe S4 si MI4 🙂 baftă

    Reply
  8. Mihai

    Am reușit să repar o mare parte din contacte. Din aplicația “contacts” am selectat “merge” și din peste 3000 de contacte am acum ~900. În plus, după ce a rezolvat duplicatele m-a dus într-un meniu cu contacte trunchiate. Zice ca a găsit 420 de grupuri ale acelorași contacte. Mai nasol este ca cele 420 nu pot fi selectate toate și aplicată o acțiune. Trebuie să dai “combine” la fiecare în parte. Nu mi s-a părut sa mai scadă numărul de contacte după combine, dar am observat ca aceste 900 de contacte sunt adunate din toate conturile: gmail, Yahoo, skype și la unele cred ca unește numărul de telefon cu adresa de email.
    Am ce face și azi, noroc cu Android-ul ca nu mă mai plictisesc.

    Reply
  9. Doar Rodi

    Intrati in SETARILE telefonului / APLICATII / RUBRICA / CONTACTE DE AFISAT / si alegeti ce vreti !!!! E voila !!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: