O să merg la vot și o să votez cu Iohannis (dar mai în silă așa)

By | November 23, 2019

Așa cum spune și titlul, o să merg la vot și o să votez cu Iohannis, deși acum am ajuns în punctul în care îl disprețuiesc. Și cel mai mult îl urăsc atunci când fac comparație între ce atitudine și câtă speranță aveam înainte să-l votez în 2014 și cum mă duc acum la vot.

Mai țineți minte bucuria generală când s-au anunțat primele rezultate? Mai țineți minte acea seară de sărbătoare în Piața Unirii? Ei bine, toate acelea au fost înlocuite acum de silă, iar pentru asta îl urăsc. Pentru că Iohannis nu a făcut efectiv NIMIC în 5 ani de mandat. M-am gândit acum să găsesc o decizie bună pe care a luat-o și nu am reușit. Nu a fost niciun moment în care intervenția lui Iohannis să facă diferența în vreo chestiune.

În schimb îmi aduc aminte toate momentele în care s-a dovedit ineficient. Cum a stat cu mâinile în sân în timp ce Dragnea și PSD limitau atribuțiile președintelui, cum s-a ascuns de fiecare dată când Dragnea a ridicat tonul, cum nu a putut să împiedice OUG 13, cum a semnat cu seninătate decretul prin care Kovesi a fost revocată din funcție, cum a mai dat o șansă PSD-ului și cum a fugit de fiecare dată ca un laș de suspendare.

Însă îl votez pentru că știu că alternativa ar fi 5 ani cu doamna Viorica Dăncilă Hehe. Un fost vasal de-al lui Dragnea și un slujbaș în interesul celorlalți mafioți din PSD. O femeie a cărei “carieră” înseamnă de fapt o plecăciune în fața furtului, a inculturii, a minciuni și a lipsei de bun simț. O femeie care nu știe nici măcar să vorbească o limbă străină, d-apăi să înțeleagă concepte complexe de politică externă.

“Hehe, n-are cum să iasă președinte.”. Mă scuzați, dar eu nu mai sunt sigur pe nimic. Neprezentarea la vot este un risc pe care nu sunt dispus să mi-l asum. 5 ani de Veorica în capul statului ar însemna să fim (din nou) rușinea Europei. Ar însemna 5 ani în care mi-ar fi rușine să fiu român. Ar fi o rampă de lansare pentru renașterea PSD-ului.

Îmi pare rău, dar nu îmi pot asuma acest risc. Voi merge la vot și voi vota cu Iohannis, chiar dacă în silă. Asta este.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “O să merg la vot și o să votez cu Iohannis (dar mai în silă așa)

  1. Vlad

    Mai exista varianta anulării votului. Ce semnal crezi că s-ar da daca 90% și-ar anula votul? Așa am contribui dupa parerea mea la o adevărată schimbare. Altfel cred ca suntem doar lași în acest context.

    Reply
    1. SirNeo

      Sper sa nu mă înșel dar voturile anulate se redistribuie 🙂

  2. Vlad

    Ha. Un alt vlad cu aceeasi idee.

    Bai, m.am saturat sa votez raul cel mai mic. L.a durut in :-” pe nenea.

    In 2014 plangea dupa dezbatere, acum in pozitie de forta se comporta la fel.

    10% daca sunt anulate, tot va fi un soc. In primul tur parca a fost 1.ceva % voturi nule

    Reply

Spune-ți și tu părerea: