Oare de ce nu se împachetează mai bine frigiderele pentru livrare?

By | August 9, 2019

Săptămâna aceasta am comandat un frigider. M-am documentat destul de mult înainte să-l cumpăr, așa că am citit destul de multe review-uri. Eh, pe pagina fiecărui model exista cel puțin o persoană care se plângea că a primit frigiderul lovit. M-a uimit că erau chiar foarte multe persoane care l-au acceptat lovit sau zgâriat. “Nu mai aveam cum să aștept încă o săptămână după unul nou, așa că l-am luat așa și am pus un magnet acolo.”. Cunosc personal oameni care au pățit-o.

Eu n-aș putea să accept un frigider îndoit, așa că tot procesul de achiziție a devenit destul de stresant. De regulă eu sunt foarte relaxat în privința livrărilor. Și am comandat chestii mai scumpe de atât. Dar în privința frigiderului chiar am fost neliniștit.

Noi stăm la etajul 3, blocul nu are lift, iar frigiderul comandat este destul de mare. Stăteam și mă gândeam înainte de livrare: oare să-i pun să-l desigileze jos, înainte să-l urce? Dar dacă apoi îl lovesc pe drum? Nah, mai bine să-i las să-l ducă până sus și apoi să-mi asum înjurăturile în caz că-l refuz.

Așa am făcut, asistând pe drum la deja tradiționalele văicăreli: “da’ de ce vă trebuie așa de mare?”, “aoleu, da’ mai sunt multe trepte?”, “la ce etaj ziceați că stați?!”, “da’ de ce stați așa de sus?!”, “după ce că nu e loc și-au mai pus și vecinii plante în fața ușii”, “aoleu, stai că mi-am prins mâna”, șamd.

Până la urmă au ajuns cu greu sus și au mai mârâit un pic când le-am spus să-l pună în bucătărie, nu în hol (adică cu un metru în plus față de unde se opriseră). Și ca oricare alt frigider, era împachetat doar cu polistiren pe la colțuri și cu o folie peste.

frigider lg livrare

Și mă gândeam. Oare chiar atât de scump ar fi să-l capitoneze cu totul în polistiren? Este mai ieftin să te chinui cu transport dus-întors și să-l vinzi la resigilat decât să pui 2 cm în plus de polistiren? Mașina de spălat vase a venit inclusiv cu lemne pentru ranforsare, și era încorporabilă, deci nu s-ar fi văzut oricum o zgârietură.

În fine, sper să nu mai schimb frigiderul cel puțin 50 de ani de acum încolo. Deși, foarte diplomat, unul dintre curieri m-a avertizat: “să știți că astea nu ține ca alea vechi, maxim trei ani îi dau!”.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Oare de ce nu se împachetează mai bine frigiderele pentru livrare?

  1. Gerilă

    depinde cine il livreaza, sau magazinul de unde l-ai cumparat…

    eu am luat de la altex offline, dar pe eticheta ambalaj scrie mediagalaxy/altex si a fost livrat rapid, cu apel in avans, de doi malaci, in bloc vechi de 10 etaje cu lift mic, in care au mers cu usile deschie, si buy back adica l-au luat pe cel vechi, fara comentari fara atitudini, singuru inconvenient a fost ca nu a l-au livrat in apartament ci pe hol, asta e regula lor de livrare, si eu a trebuit sa il scot pe cel vechi, cam 3 minute a durat toata treaba

    zanussi, cu 300 lei reducere fata de pretul standard. ambalajul era la fel

    acum sa ai grija unde il repari daca se strica, la mine in garantie scrie DEPANERO, si am citit numai de rau despre ei.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: