Oare “slăbim” cu toții?

By | November 23, 2017

De pe la 17 ani am o greutate care variază între 77 și 82 de kilograme. Înălțimea a rămas aceeași, tot de atunci. Timp de 8 ani am purtat măsura L la haine în general și un W33-L34 la pantaloni.

Însă de doi ani încoace lucrurile sunt un pic ciudate. La cămăși am am trecut de la L la M, iar recent am constatat că aș încăpea chiar și într-un S de la Mango. La tricouri purtam L, acum M-ul este perfect. Blugii cu 33 în talie sunt cam largi, am trecut la 32. Am zis că poate am slăbit eu, poate o fi din cauza prețului în creștere la ouă și a guvernului PSD, dar n-aș paria pe asta.

Și la mine este cât de cât ok. La Alice situația este și mai tragică. Pentru că ea purta XS și uneori îndrăznea și la un S. Acum nu mai găsește nimic pe măsură. Toate XS-urile au început să fie mari de ea. Am tot făcut comenzi pe Fashion Days și 9/10 produse măsura XS le returnăm, pentru că sunt prea mari. La fel stă treaba și cu toate puloverele pe care le-am luat de Black Friday.

Teoria mea este că populația crește în greutate și că mărimile fac “downsizing” pentru a ține moralul pe linia de plutire. Probabil că etaloanele s-au schimbat și cine era înainte un size L, acum este size M. Sau poate că producătorii au ajuns la concluzia că oamenii cumpără mult mai relaxați dacă știu că încap într-un M și nu într-un L.

A mai observat cineva chestia asta? Sau sunt eu paranoic?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

13 comentarii la “Oare “slăbim” cu toții?

  1. Vlaicu Cristian-Giovani

    Zici că puloverele L luate de FD îți sunt mari? Cat despre ce ai scris ai dreptate dar cred că nici producătorii nu mai au aceleași ghid de mărimi. De la Sportdirect îmi vin perfect L de pe la Lidl îmi vin perfect M samd…

    Reply
    1. Revo Post author

      Puloverele luate XS de la FD sunt mari. Eu mi-am luat ghete și îmi vin 😀

  2. un muc

    Surpriza asta am avut-o acum câțiva ani când am fost în State. L-ul românesc era de fapt m acolo.

    Reply
    1. Revo Post author

      De State nici nu mai vorbim. Și M-ul era cam larg prin 2008 când am cumpărat ultima oară un tricou de pe EastBay :))

  3. Mihaela Grigoras

    Da, ai dreptate. Eu purtam marimea 46-48 la haine , acum port .. 42 la Sense si la Karotte. Puloverele le cumparam online XL dar acum le iau L si am emotii. Abia astept sa vina cele 2 cumparate de BF. E drept ca eu am noroc, daca nu imi vin mie, ii vin fiicei mele ( de aceea le aleg ca si cum ar fi ale ei, toate ).

    Reply
  4. Catalina1990

    O inteleg perfect pe Alice. Purtam XS/S in liceu. Acum cu greu mai imi vin hainele XS…La pantaloni nici nu mai vorbesc. Am inceput sa ma imbrac de la copii, dar si de acolo e foarte dificil (deseori 156-164 imi sunt mici, 164-172 imi sunt mari; si nu e vorba numai de marimi, dar cateodata se aseaza si ciudat- dar asa e cand esti adult si iei haine de copil).

    Reply
    1. Revo Post author

      A încercat și ea de la copii, dar au gulerul cam strâmt pentru ea :))

  5. Claudia

    Da. Toate hainele alea care par împrumutate si ma fac sa arat ca un homeless uneori, sunt de fapt masura S . Si asta de câțiva ani de zile. Mai stii ,poate ca generațiile noi se dezvolta ca Guliver

    Reply
  6. Vlad

    Bai da. Si eu eram obisnuit doar cu M la tricouri pana anul asta, cand am cam dat-o pe S.

    Vezi in sectiunea de copii pt Alice :p

    Reply
  7. Irina

    Nu ti se pare, si eu am observat acelasi lucru. Am purtat S all my life, acum port XS la majoritatea brandurilor si la unele chiar si XXS imi vine. Din acelasi motiv m-am gandit si eu, nu vor ca oamenii sa se simta prost cand cumpara haine asa ca au modificcat masurile.

    Reply
  8. dax

    Ati luat in calcul faptul ca omul se micsoreaza?
    …dar posibil sa te poti mentine prin sport sau ex fizice.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: