OnePlus 8 Pro are o cameră cu “raze X” iar acest lucru generează controverse

By | May 22, 2020

Probabil ați observat că în ultimul timp sunt tot mai mulți utilizatori care se plâng că producătorii de smartphone-uri nu mai vin cu funcții inovatoare. Iată că OnePlus are o problemă inedită după ce a pus “din greșeală” o cameră cu “raze x” pe OnePlus 8 Pro. Ghilimelele sunt necesare acolo, pentru că de fapt nu este vorba despre o cameră cu raze x în adevăratul sens al cuvântului, ci despre un filtru care folosește lumină în infraroșu pentru a scana obiectele. Totuși, efectele sunt oarecum similare.

Drept urmare, prin activarea filtrului numit Photochrom , multe obiecte, cum ar fi cele dintr-un plastic subțire negru devin translucide. Iată cum se vede un Apple TV prin acest filtru:

 

Și iată și cum este scanată fața de către senzorul pentru Face ID, care tot infraroșu folosește:

Bineînțeles, întrebarea de pe buzele (sau tastele) tuturor a fost: poate să facă și hainele transparente? În funcție de haine, da, se poate. Însă nu aș zice că se vede mare lucru prin ele. Tipul de la Unbox Therapy arată mai multe în clipul de mai jos:

Aplicațiile practice sunt limitate spre inexistente pentru această funcție. Singurul scenariu pe care l-am găsit este destul de restrictiv.  În eventualitatea în care ai un dispozitiv acoperit cu acest gen de plastic subțire, poate că ai putea să vezi dacă nu cumva nu este vreun fir dezlipit la interior.

Problema este că această funcție se pare că generează deja controverse, așa că OnePlus a anunțat că va scoate un update pentru a corecta această “problemă”. De altfel și Sony a avut o problemă similară prin anul 1999, când a fost nevoit să retragă complet un model de cameră video, deoarece utilizatorii le foloseau pentru tot felul de filmări mai puțin etice.

Din punctul meu de vedere, nu cred că acest filtru reprezintă o problemă. Mi-ar plăcea ca OnePlus 8 Pro să-l păstreze. Până la urmă vorbim despre o funcție unică în lumea smartphone-urilor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “OnePlus 8 Pro are o cameră cu “raze X” iar acest lucru generează controverse

  1. Geo

    Doamne și cât am visat la niște ochelari din ăia de te poți uita prin haine cu ei 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: