Orange Money introduce transferuri valuate și are planuri mari pentru 2020

By | February 18, 2020

Deși a avut un debut timid, Orange Money este o alternativă bună de bancă digitală dacă nu rezonezi cu propunerile celor de la Revolut sau Monese. Am fost ieri la o conferință cu reprezentanții lor și am reușit să aflu câte ceva despre avantajele Orange Money dar și despre planurile pentru viitorul apropiat.

Marea veste de la conferință este că Orange Money va permite de acum și transferuri valutare cu zero comisioane pentru 18 valute. Din ce am înțeles, în cazul unui transfer (sau al unei plăți) în valută, aplicația va face instant mai întâi schimbul valutar la rata de schimb interbancară și apoi va face plata. Iată care-s valutele:

orange money 2020

Avantajele ar fi așadar rata de schimb bună și customer suport-ul local 24/7 în caz că ai vreo nelămurire. Cei de la Orange Money speră așadar să atragă clienți care vor prefera să plătească ratele în euro sau pur și simplu să facă shopping online pe site-uri străine. Partea ciudată este că, dacă nu cumva am înțeles eu greșit, încă nu poți primi transferuri în valută.

Apropo, Orange Money mai vine cu niște avantaje pentru clienții Orange, cum ar fi un bonus de date mobile, dublarea punctelor Thank You, puncte extra pentru tranzacțiile cu Orange Money, au chiar și un sistem de creditare numit “My Reserve”, pentru cei care doresc să-și cumpere un telefon, smartwatch sau TV în rate din magazinele Orange. Nu sunt niște beneficii de ignorat.

Și totuși, din punctul meu de vedere, cea mai bună veste de la conferință, care este cumva “off the record”, este cea că până la finalul anului Orange Money se va adresa și clienților non-Orange. Sper să se întâmple acest lucru din mai multe motive. În primul rând pentru că aplicația de Orange Money este un produs românesc și în al doilea rând pentru că deși nici depozitele Orange Money nu-s garantate, parcă mi-aș ști mai în siguranță banii aici decât la Revolut sau Monese. Cred că dacă s-ar deschide către toți utilizatorii, cu cei 179.000 de clienți pe care îi are până acum, Orange Money ar avea o șansă reală să depășească cel puțin Monese.

În concluzie, dacă sunteți client Orange și nu vreți să vă complicați Revolut sau Monese, Orange Money este o alternativă bună care vine la pachet cu multe beneficii. Dacă nu sunteți client Orange, deocamdată singura variantă de a avea Orange Money este prin achiziționarea unui SIM prepay, însă în curând lucrurile se vor schimba.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Orange Money introduce transferuri valuate și are planuri mari pentru 2020

  1. Lupixxx

    Adică nu mai iau procentul de 1% la conversiile valutare?
    Conversie valutară
    Se folosește cursul valutar internațional Vișa +1%

    Reply

Spune-ți și tu părerea: