Panasonic a prezentat o cameră video pentru vloggeri: Lumix G100

By | June 24, 2020

Panasonic Lumix G100 este o cameră video mirorless pentru vloggeri, concepută să înlocuiască modelele din seria G9 (G90/G95/G99). Spre deosebire de ZV-1 recent lansat de la Sony, modelul de la Panasonic are lentile interschimbabile.

panasonic lumix g100 cameră vlogging

Chestia asta vine cu plusuri și cu minusuri. Pe de-o parte nu rămâi blocat cu o cameră doar pentru video (în caz că nu îți merge cariera de vlogger), pe de altă parte nu-i la fel de compactă și de ușoară precum Sony ZV-1. Panasonic Lumix G100 cântărește 422 grame cu lentila 12-32 mm (un pic mai ușoară decât a6000-ul meu), versus 294 de grame pentru Sony ZV-1. Personal, nu știu ce aș alege între cele două variante.

cameră vlogging panasonic

În rest, are tot ce-i trebuie. Senzor de 20.3 MP cu filmare 4K la 30 fps sau Full-HD la 60 fps, știe de V Log și LUT, slow motion, quick motion, time lapse, stabilizare, display rabatabil cu touch screen, focalizare pe față cu facial recognition, un grip/trepied cu butoane de declanșare care se vinde separat.

O altă chestie interesantă este o tehnologie (nouă, zic ei) pe partea de audio. Tehnologia se numește OZO Audio și folosește trei microfoane integrate în cameră, care te ajută să setezi direcția din care vine sunetul, iar pe restul surselor de sunet încearcă să le estompeze.

Camera va fi disponibilă în România începând la finalul lunii iulie. Nu știm încă prețul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Panasonic a prezentat o cameră video pentru vloggeri: Lumix G100

Spune-ți și tu părerea: