Panasonic Lumix S5 hands on în România

By | September 2, 2020

Am avut ocazia să pun mâna în premieră pe Panasonic Lumix S5, noua cameră mirorless full-frame de la Panasonic. Este o cameră hibridă, orientată către fotografi și videografi entuziaști (sau semi-pro). Genul de oameni cărora le place să-și ia o vacanță mai lungă, să se plimbe prin țară, să nu care aparatură grea după ei, și cărora apoi le face plăcere să petreacă mai mult timp în post-procesare.

Nu am avut mult timp la dispoziție cu Lumix S5 și nu am putut face fotografii pe care apoi să le transfer de pe cardul lui pentru că în momentul în care l-am testat era încă un sample. Totuși, au fost și fotografi adevărați pe lângă mine care l-au luat la puricat și păreau mulțumiți.

Dacă sunteți cunoscători ai gamei Panasonic, cam așa se poziționează Lumix S5:

panasonic lumix s5 romania

Iată o comparație între Panasonic Lumix S5 și Lumix GH5:

comparație lumix s5 lumix gh5

Și între S1H, S5, GH5 și G9:

comparație lumix s1h lumix s5 lumix gh5 lumix g9

Specificații Panasonic Lumix S5

specificații panasonic lumix s5 românia

Senzor de 35 mm și 24.2 megapixeli, Dual Native ISO până la ISO 51200, știe V-Log/ V-Gamut,  poate filma intern la 4K 60p/50p 4:2:0 10-biți și 4K 30p/25p 4:2:2 10-biți și poate livra pe HDMI 4K 60p/50p 4:2:2 10-biți. Are stabilizare pe 5 axe Dual I.S.2, care combină stabilizarea imaginii în cameră pe 5 axe (Body I.S.) și stabilizarea optică a imaginii în obiectivele din seria LUMIX S, face High Resolution pe 96 MP (JPEG/RAW). Bateria de 2200 mAh garantează 470 de fotografii cu viewfinder-ul electronic sau 1500 în modul Power Save. Acumulatorii și dispozitivele externe se pot încărca prin portul USB, are slot dublu pentru carduri, WiFi 5GHz/2.4GHz și Bluetooth 4.2.

Din prezentare, Panasonic a dat de înțeles că a înțeles care erau vechile metehne ale lui GH5 și că le-a adresat și rezolvat. Au îmbunătățit focalizarea, tracking-ul și detecția feței, ochilor și a persoanelor.

Buuun. Și acum să trecem la partea de funcții video:

În principiu detecția feței a fost îmbunătățită în scenarii specifice: atunci când fața este înclinată, când persoana este departe, când se mișcă, când întoarce capul șamd. Am omis intenționat o parte din slide-urile care intrau foarte mult în detalii tehnice, dar dacă vreți să știți ceva anume, mă puteți întreba.

Panasonic Lumix S5 hands on

panasonic lumix s5 de sus

body panasonic lumix s5 panasonic lumix s5 din lateral display panasonic lumix s5Nu prea am termen de comparație, dar mi s-a părut destul de lejer în mână pentru ce mă așteptam de la un full-frame. Corpul este din aliaj de magneziu anodizat, rezistent la stropire și praf, display-ul tactil este de 3.2″, cu format 3:2.

Iată și lentila separat:

Lista de accesorii include o telecomandă, un grip/trepied, un adaptor pentru microfoane XLR, flash-uri, baterii, șamd.

accesorii panasonic lumix s5

Prețul pentru body-ul de Panasonic Lumix S5 va fi 2.000 de euro, iar pentru kit va fi 2.200 de euro, iar vânzările încep la sfârșitul lui septembrie/început de octombrie. Cei care plasează comanda înainte de 30 septembrie vor primi cadou un obiectiv SIGMA 45 mm F2.8, care nu are un preț de neglijat. Mai multe detalii despre această ofertă găsiți pe https://www.panasonic.com/ro/ .

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: