Parc Aventura – Darwin’s revenge

By | May 22, 2012

O sa incep prin a spune ca o astfel de activitate este unul dintre cele mai sanatoase lucruri pe care le poti face in week-end. Totodata, Parc Aventura este unul dintre cele mai bune lucruri care li se puteau intampla catorva copaci din aproprierea Brașovului.

Am fost si noi pe acolo undeva in jurul datei de 1 mai si i-am ramas dator lui George cu un review. Poate ca nu este la fel de “aventuros” ca urcarea pe un vârf de munte insa  … merita!

In primul rand, nu va duceti in week-end. Acum ca am stabilit asta ma simt dator sa va spun si sa nu va duceti daca este vreo sarbatoare nationala. Cu atat mai mult 1 mai. Serios, chiar nu vreti ! Daca nu ma credeti, am o poza:

Si asta era doar un sfert din coada. Luni, 30 aprilie. am stat la coada peste 3 ore ca sa intram in parc.

Merita sa stai la coada 3 ore ? In cele peste 3 ore petrecute “pe traseu” m-am felicitat ca am avut rabdare sa stau atat la coada.

Merita peste 30 de lei ? Merita. In unele locuri platesti 15-20 lei doar ca sa te dai pe tiroliana. Daca tiroliana aia e intre 2 puncte mai inalte, pretul creste exponential. Aici tirolianele sunt la discretie si la inaltime.

Esti complet in siguranta pe durata traseului ? Da. Ai 2 chingi de asigurare care sunt in permanenta prinse de ceva. La instructaj ti se cere sa le muti de pe un obstacol pe altul pe rand, nu simultan. Doar aceste sfaturi nu te pot proteja daca Darwin nu a fost blând cu tine.

Totusi, iti poti rupe ceva ? Da. Cu toate asigurarile din lume, nu cred ca iti convine sa cazi printre betele alea, mai ales daca esti mascul. La tiroliana iar ai sanse mari sa te hârjâi de ceva. Sunt moduri infinite si creative prin care poti sa iesi de acolo cu niste amintiri fizice.

Sfaturi:

  • Sunt mai multe trasee colorate in functie de dificultate: galben, 2x verde, 2x albastru, rosu, negru. Chiar daca esti var de gradul I cu Rambo, incepi mai intai cu traseele verzi. Oricum ,toate traseele nu poti sa le faci intr-o zi si odata facute traseele albastre, nu vor mai fi asa amuzante cele verzi.
  • In cabana de unde pleci iti poti lasa ghiozdanul. Lasa si o sticla de apa in ghizodan.
  • Ai grija cu ce te incalci. Ceva cu crampoane de cauciuc. Sunt probe in care trebuie sa mergi pe un cablu. Eu am avut adidasi cu talpa tocita si am cam alunecat.

Si acum sa va spun de ce mi-a placut mie asa de mult. Probele fizice sunt minunate insa componenta sociala da de fapt deliciul. E asa de frumos cand il vezi p-ala de a parchat nașpa Opelul (na ca nu e nici Audi nici BMW de data asta) cum transpira tot ca nu-l duce capul sa treaca de o proba. Sau cum se miorlaie toata pitzipoanca de a venit in UGG`uri si cu ochelari pe nas. Cum incepe moldoveanca sa injure, aceeasi de zișea: “ai da șe o sta așe de mult lumea asta sa treacâ pe sfoara asta ?”. Cum isi rup gatul meltenii de se duc pe sistemul “hei rup”. E fantastic. Trebuie sa vezi cu ochii tai !

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: