Câteva păreri despre camera foto a lui Huawei Mate 10 Pro

By | December 13, 2017

Camera (sau mai bine spus camerele, că are vreo trei) lui Huawei Mate 10 Pro folosesc inteligența artificială a procesorului HiSilicon Kirin 970 pentru fotografii cât mai bune. Normal că am ridicat o sprânceană când am auzit chestia asta și am vrut să aflu mai multe detalii.

Teoretic, procesorul are și o rețea neuronală (Neural Network Processing Unit), care ar trebui să recunoască anumite scene (le compară cu o bază de date), iar în final, să proceseze fotografiile în funcție de ce ai pozat tu. Huawei spune că inteligența artificială ajută chiar și înainte de fotografiere, pentru că telefonul este capabil să recunoască obiectele din imagine și să ajusteze inclusiv autofocus-ul, anticipând ce se va întâmpla în următoarele momente.

Camera foto Huawei Mate 10 Pro

Telefonul are două camere foto principale (sau o cameră duală, cum vreți să-i spuneți). Una de 12 MP (f/1.6, 27mm, OIS) și una de 20 MP (f/1.6, 27mm), cu zoom 2x, lentile de la Leica, detecție de fază și autofocus cu laser. Pe lângă asta, mai are și acel mod “monochrome”, dezvoltat cu Leica, ce se presupune că îmbunătățește contrastul. Camera secundară (cea de pe față) are 8 MP și f/2.0.

Camera standard (cea mai wide) mi se pare foarte bună. În lumină puternică face fotografii fără cusur, cu detalii bine definite și contrast exemplar. Iată diferența dintre cea normală și cea cu zoom 2x:

Însă în lumină slabă nu face expunerea pe placul meu. Mi se pare că trebuie să o reglez eu de fiecare dată, altfel pozele ies mai întunecoase decât ar trebui. Pe lângă asta, mi se pare că în lumină slabă culorile nu mai sunt atât de vii. Mai jos sunt câteva exemple:

Camera cu zoom 2x ajută foarte mult și mi-ar plăcea să o văd ca o dotare standard pe mai multe telefoane de acum încolo. Un exemplu de ce poate face în lumină slabă:

Fotografiile monocrom ies foarte bine. Au într-adevăr un contrast bun. Este distractiv acest mod:

Camera frontală mi se pare însă excepțională. Am făcut câteva selfie-uri cu ea și pur și simplu am fost uimit de calitatea lor. Are si un mod “portrait”, care blurează tot fundalul. Mi se pare foarte util când nu vrei să apară în fotografie ce ai în spate, însă uneori îți blurează un pic și din urechi. Mai jos sunt două dintre ele, cu “blitz-ul” frontal activat și cu el dezactivat.

În concluzie, nu știu cât de multă post-procesare face HiSilicon Kirin 970 după ce fotografiezi, însă înainte să apeși pe buton, se mai întâmplă uneori să recunoască o scenă, dar destul de rar. Cred că în 2-3 fotografii din 10 îmi apare un indicator în josul ecranului pe care scrie “Food”, “Night Scene”, “Landscape” sau alte asemenea.

Per total, camera lui Huawei Mate 10 Pro este foarte bună, dar mai sunt loc de îmbunătățiri. În lumină naturală este impecabilă. În lumină slabă mi s-a părut mai bună camera lui Note8, dar nu mai am telefonul acum ca să pot compara. Chiar și așa, îmi plac mai mult fotografiile făcute de S7 Edge. Camera frontală este însă excepțională. I-aș da nota maximă la acest capitol.

Am văzut tot felul de păreri contradictorii cu privire la calitatea camerei acestui telefon. Unii spun că-i cea mai bună cameră din univers, alții sunt rezervați. Poate sunt păreri diferite și din cauza inteligenței artificiale, care uneori face diferența, alteori nu. Deocamdată nu mi se pare un avantaj “palpabil”. Dar pe măsură ce se adună fotografii “la arhivă”, s-ar putea ca Huawei Mate 10 Pro să facă poze din ce în ce mai bune.

P.S: Huawei Mate10 Pro este primit prin Orange Smartphone Tester, așa ca dacă v-a plăcut articolul, dați-i un share.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Câteva păreri despre camera foto a lui Huawei Mate 10 Pro

  1. Calin

    …cat costa aceasta “minune” de Huawei Mate 10 Pro” … ? fara abonament sau alte conditii inrobitoare …

    Reply

Spune-ți și tu părerea: