Păreri despre Huawei P20 și Huawei P20 Pro? Sunt într-adevăr spectaculoase?

By | March 28, 2018

Aseară s-au lansat Huawei P20 și Huawei P20 Pro. Întotdeauna am fost reticent în preajma telefoanelor Huawei, însă de data aceasta nu am ce să le reprojez. Și nu sunt impresionat de faptul că i-au pus 3 camere foto pe spate, nici de AI-ul care ar trebui să cum să proceseze fotografiile, nici de nota obținută în DxOmark cât de dimensiunea senzorului.

UPDATE: Am primit telefonul pentru teste. Citește aici primele impresii.

În sfârșit, un senzor mare! Huawei P20 Pro folosește un senzor de 1/1.7″, ceea ce înseamnă că este considerabil mai mare decât cel de pe smartphone-urile de acum. Din punctul meu de vedere, este pentru prima dată când Huawei depășește Samsung la capitolul cameră foto (S9 are un senzor de 1/2.55″).

În rest, Huawei P20 Pro punctează la toate capitolele care ar putea să conteze. Camera tele are zoom optic 3x sau 5x printr-un sistem “hibrid” care combină datele de la toți trei senzorii, cea principală poate filma super slow motion la 960 fps, are stabilizare optică și tot ce trebuie. Aș fi preferat o cameră wide, care mi se pare mai folositoare decât cea monocromă de la Leica, însă bănuiesc că aceasta are un rol bine definit în economia totală a sistemului foto.huawei p20

În privința design-ului am mai spus că nu sunt fanul acelei scobituri de pe display. Nu mă omor nici cu noua culoare de pe partea din spate, care mi se pare prea stridentă. Însă mi se pare o idee bună că Huawei a ales s-o folosească. Astfel telefoanele lor se vor putea diferenția rapid de celelalte.

Sunt diferențe destul de mari între P20 și P20 Pro. De exemplu P20 nu are “decât” două camere, folosește un display LCD în loc de AMOLED, are cu 4 GB RAM în loc de 6 GB RAM și nu este rezistent la apă. Are însă și ceva în plus: jack de 3.5mm 🙂

Ultimul detaliu ar fi prețul, care mi se pare și el foarte bun:

Aceste prețuri înseamnă că Huawei P20 este cu vreo 900 de lei mai ieftin decât Samsung S9, iar Huawei P20 Pro este cu 500 de lei mai ieftin decât S9+. Și nu aceasta ar fi problema, cât faptul că ambele telefoane dau senzația că oferă mai mult decât competitorul lor direct. Pe lângă asta, Huawei oferă și o cameră EnVizion cadou pentru precomenzi.

Da, pentru prima dată pot spune că d-abia aștept să testez noile modele de la Huawei 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: