Păreri la cald despre Samsung Galaxy S7

By | February 21, 2016

UPDATE: Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge sunt deja în oferta eMAG, iar primele 100 de comenzi vor primi cadou un Gear VR.

Pe scurt, Samsung Galaxy S7 este rezistent la apă IP68, display de 5.1″ always on, baterie de 3.000 mAh, card microSD, încărcare rapidă la 83%, cameră mai bună și răcire cu heatpipe.

Samsung Galaxy S7 Edge are ecran de 5.5″ și baterie de 3.600 mAh. În rest, specificațiile nu diferă. Ambele vor fi disponibile începând cu 11 martie.


Acum că am intrat în atmosfera MWC 2016 cu lansarea lui LG G5, haideți să vedem și ce ne-a pregătit Samsung în cadrul evenimentului #Unpacked pentru lansarea lui Samsung Galaxy S7. O să actualizez articolul live și dacă vreți să participați la discuție, o puteți face în comentarii. Chiar mi-ar face plăcere.

Pentru început aș putea să spun că lansarea Samsung a fost pregătită mult mai minuțios. O puteți urmări live aici, ba chiar Samsung a pregătit și o aplicație Android prin care puteți urmări în 360 dacă aveți Gear VR.

Toți cei din sală au Gear VR pentru a putea urmări prezentarea, mișto truc. Deja din primul slide vedem că Galaxy S7 nu va mai avea acea bucată ieșită în relief pentru cameră. Se confirmă că vor fi în continuare două modele: Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. Doar că apar diferențe: primul are ecran de 5.1″ și baterie de 3.000 mAh, Edge are de 5.5″ și baterie de 3.600 mAh.

galaxys7

Spațiul pe ecran pentru aplicațiile din Edge va fi dublat, iar acum că SDK-ul este la liber, probabil vor apărea și mai multe aplicații.

BOOM! Şi Galaxy S7 va avea display care stă în permanență aprins! Sunt disponibile inclusiv aplicații 3rd party pentru a customiza display-ul. În cazul ăsta, aș alege AMOLED-ul lui Samsung în detrimentul IPS-ului de la LG.

galaxys7 (1)

BOOM 2! Se confirmă și rezistența la apă, certificare IP68. Şi cardul microSD, “thanks to some powerful inovation“.

Camera va fi cu deschidere f/1.7, deci și mai multă lumină, și cu 0.1 mai mare decât LG. Au introdus o tehnologie care se numește “dual pixel” și care presupune folosirea mai multor pixeli pentru o focalizare mai rapidă. Va fi disponibilă și o lentilă suplimentară pentru fotografii cu unghi larg.

galaxys7 (4)

La capitolul specificații, mi se pare interesantă răcirea cu ajutorul gazului, așa cum mai găsim la unele laptopuri. Plus clasicele: CPU cu 30% mai performant, GPU cu 60%, blah blah. Au integrat și API-ul Vulkan, care este de 4x mai rapid decât OpenGL.

Se confirmă și GearVR cadou la pre-order în anumite țări. Să vedem dacă și în România. Se extinde și Samsung Pay în alte 7 țări noi. În afară de Spania, nu știm care sunt celelalte. UPDATE: Inclusiv în România este valabilă oferta. Puteți face precomandă de la eMAG.

Galaxy S7 – Precomandă eMAG Galaxy S7 Edge – Precomandă eMAG

Galaxy S7 – Precomandă Orange Galaxy S7 Edge – Precomandă Orange

Galaxy S7 – Precomandă Vodafone Galaxy S7 Edge – Precomandă Vodafone

Galaxy S7 – Precomandă Altex Galaxy S7 Edge – Precomandă Altex

Galaxy S7 – Precomandă Media Galaxy Galaxy S7 Edge – Precomandă Media Galaxy

Galaxy S7 – Precomandă evoMAG Galaxy S7 Edge – Precomandă evoMAG

Galaxy S7 – Precomandă Samsung Galaxy S7 Edge – Precomandă Samsung

Galaxy S7 – Precomandă Telekom Galaxy S7 Edge – Precomandă Telekom

Galaxy S7 – Precomandă Digi Galaxy S7 Edge – Precomandă Digi

Prețurile sunt în general 3.300 lei pentru Galaxy S7 și 3.700 lei pentru Galaxy S7 Edge. La evoMAG ambele telefoane sunt cu 100 de lei mai ieftine, însă nu este valabilă oferta cu Gear VR.

Am actualizat articolul și cu pozele oficiale de la Samsung România. Şi am primit și un mic spoiler. Se pare că Samsung mai are ceva de lansat în seara asta:

Se numește Gear 360 și pare o combinație interesantă între sfera + camera 360 a celor de la LG. Are 22 MP și deschidere f/2.0. Doar că nu se va roti singură 🙂

Interesant. Sfera va crea inclusiv videoclipuri potrivite pentru a fi vizualizate pe Gear VR. Parcă în felul acesta crește un pic și imporanța Gear VR. Ar fi mișto să te filmezi în jungla amazoniană și apoi să le trimiți alor tăi filmarea.

BOOM 3! A wild Mark Zukerberg appears on stage! Se pare că nu face altceva decât să susțină Gear VR și Gear 360, bineînțeles, datorită parteneriatului cu Oculus, care face parte din Facebook acum. Spune că acum sunt disponibile peste 200 de jocuri în format VR.

galaxy-s7-precomanda

Un moment ciudat în care președintele Samsung Mobile îl strânge pe Mark de mână și pare că nu mai vrea să-i dea drumul.

Şiii … s-a terminat. Judecând la rece, cred că Galaxy S7 are ceea ce-i trebuie pentru a face valuri pe piață. Toată lumea aștepta slotul microSD, toată lumea așteapta o baterie mai mare, toată lumea s-a bucurat de rezistența la apă și sunt convins că și camera va fi la înălțime. Ar fi meritat totuși și o cameră wide ca cea a LG-ului, poate și o mufă USB Type C.

Eu sunt doar un pic dezamăgit că au apărut diferențe de ecran și baterie între S7 și S7 Edge. Dacă aș vrea să îl cumpăr, probabil mi-aș vinde sufletul diavolului și l-aș lua pe cel cu ecran curbat.

Dacă vreți să aflați mai multe știri de la Barcelona, urmăriți tag-ul MWC 2016.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Păreri la cald despre Samsung Galaxy S7

  1. Victor

    Judecând și mai la rece LG chiar își face actualizările la timp, Samsung o cam scaldă. Pe G3 am android6 de ceva timp în schimb edge+ al sotiei tot așteaptă. Și pe g2 am primit android5 la scurt timp.

    Reply
    1. Revo Post author

      True that. La fel și cu S6-le meu. Nu e ca și cum ar fi trecut șase luni de când s-a lansat Android 6.

    1. Victor

      Are și LG o grămadă de modele, nu știu cum stă treaba la ele. Oricum mă așteptam ca la edge+ să se miște mai repede, cică ar fi în februarie, să vedem care februarie.

    2. Revo Post author

      @Ciprian, Samsung a scos 45 de modele în 2015. LG a scos 26 de modele, deci se apropie ușor ușor.

      @Victor, de regulă Samsung lansează phablet-urile în septembrie, deci ar mai fi de așteptat 🙂

  2. Letsoc Agram

    Cand spui IP68 nu mai menziona “rezistent la apa” di doua motive; 1. spui doar castronerie…, 2. te repeti…..

    Reply
    1. Revo Post author

      Rezistența la apă nu coincide cu IP68. Rezistența la apă și praf are mai multe standarde, IP68 fiind unul dintre ele. Pe lângă asta, dacă spun doar “rezistență la apă”, cei tehnici vor vrea să știe ce nivel de protecție oferă (Galaxy S5 avea IP67 de exemplu) iar dacă scriu doar “IP68” cei atehnici nu vor înțelege la ce mă refer.

      Inoltre, castroneria non e una parola rumeno. 🙂

Spune-ți și tu părerea: