Peisajul Bucureștiului se schimbă din nou – au început lucrările la One Cotroceni Park

By | September 21, 2019

Știți că sunt un fan al clădirilor moderne, de preferat construite cu autorizație în regulă și fără scandaluri, nu ca în cazul One Floreasca City. Se pare însă că în ultimul lor proiect, denumit One Cotroceni Park, cei de la One United Properties s-a mai temperat în privința numărului de etaje.

one cotroceni park

Proiectul imobiliar mixt presupune construcția a nouă blocuri cu aproximativ 800 de apartamente, 80.000 de metri pătrați pentru birouri și spațiile de la parter alocate unui centru comercial de mărimea unui mall (15.000 mp). În total se vor perinda vreo 10.000 de oameni prin cartierul întins pe 5.8 hectare.

Poziționarea este una foarte bună, pe Strada Progresul, în locul fostei platforme Ventilatorul (amuzant nume). Adică în acea zonă în care acum sunt destul de multe depozite inestetice și acea vulcanizare VIANOR care era destul de ok (RIP). Pe lângă asta, în vreo 10 ani pe acolo ar trebui să fie și stația de metrou Academia Militară. Și cu Palatul Cotroceni, Grădina Botanică și – cel mai important – Facultatea de Electronică în apropriere, cred zona va arăta foarte bine.

În concluzie, dacă veți vedea acolo un mare șantier, acum știți ce se întâmplă. Și în altă ordine de idei, că tot vorbim de zonă, mi se pare că celor de la Skanska le-a ieșit foarte bine clădirea de la intersecția Iuliu Maniu cu Vasile Milea.

Sursă Foto: Facebook One Cotroceni Park

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Peisajul Bucureștiului se schimbă din nou – au început lucrările la One Cotroceni Park

  1. un muc

    Peste 10 ani, când vom sta 2 ore în intersecția dr la răzoare, ne vom aminti cu nostalgie vremurile când stăteam doar 30 de minute.

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu ocolesc intersecția aia de dinainte să se inventeze automobilul 😀

Spune-ți și tu părerea: