Pokemon Go APK și câteva date interesante

By | July 13, 2016

Deși Pokemon era la modă când eram la vârsta la care ar fi trebuit să mă atragă, nici eu nu cred că m-am uitat la un episod cap-coadă al serialului de desene animate. Totuși, succesul nu cred că a stat vreodată în acel serial, ci în obiectele din jurul lui. Vă aduc aminte de albumul cu pokemoni de la Chipicao, pe care inclusiv eu l-am completat, împreună cu copiii de la bloc. În mare parte, așa se întâmplă acum și cu Pokemon Go.

Jocul bazat pe realitate augmentată lansat de Nintendo și Niantic are cam aceleași principii ca și albumul cu Pokemoni de la Chipicao, doar că adaptate la anul 2016: colecționezi Pokemoni și faci schimburi cu prietenii. Doar că acum trebuie să te plimbi prin oraș ca să faci asta. Niantic mai lansat un joc similar până acum, Ingress (2013), care încă are foarte mulți fani loiali și la noi. Așadar, Pokemon Go nu este un succes întâmplător, au avut de unde să tragă învățături.

Despre Pokemon GO la nivel mondial

Jocul are succes și pentru că acum are o bază de fani și mai mare: copiii care au acum vârsta pe care o aveam eu când s-a lansat Pokemon și cei de-o seamă cu mine. Problema este că are prea mult succes. La doar două zile după lansarea în America, conform SimilarWeb, jocul era instalat pe mai multe telefoane decât Tinder.

pokemon go apk tinder

A fost instalat pe 5% din telefoanele cu Android și din aceștia, 3% îl joacă zilnic. Încă 0.5% și vor depăși utilizatorii activi de Twitter. Şi Twitter s-a lansat de 10 ani, Pokemon Go n-are nici o săptămână.

pokemon go apk twitter

Şi ca timp de utilizare stă foarte bine. Utilizatorii folosesc Pokemon Go în jur de 40 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp (30 minute), Instagram (25 minute), Snapchat (22 minute) sau Messenger (12 minute). Probabil că în timp va mai scădea timpul petrecut vânând pokemoni, dar deocamdată doar Facebook îi întrece (cu 50 de minute).

pokemon go apk social

Nintendo, care nu o ducea prea bine în ultimul timp, are acum o creștere de 25% a acțiunilor. Au făcut deja 9 miliarde de dolari, și imaginați-vă că primesc doar 30% din vânzările prin intermediul aplicației. Să vedeți ce nebunie va fi când vor face un joc similar cu Mario 🙂

Pokemon Go APK pentru România

Nintendo și Niantic nu au lansat încă aplicația și pentru România. Nu de alta, dar au probleme în a scala serverele pentru Europa. Nu se așteptau la un succes atât de mare. Însă puteți downloada Pokemon Go APK de pe APKMirror. Dacă vreți să-l instalați va trebui să bifați în setări instalarea fișierelor din surse nesigure.

Eu încă nu l-am instalat, pentru că în mod eronat, cere drepturi să acceseze toate serviciile Google. Nu sunt paranoic în privința a ce va face Niantic cu datele mele, Google a confirmat că aplicația nu folosește decât User ID, deși cere drepturi inclusiv să trimită mailuri în numele tău, să-ți acceseze (și să-ți șteargă) documentele din Drive sau să-ți vadă istoricul locației. Dar mă gândesc că Niantic a devenit acum țintă pentru cei care vor dori să extragă aceste informații.

Pokemon Go is here to stay

Long story short, Pokemon Go este un mare succes. În America încep să apară și business-uri conexe. Un tip oferă călătorii cu Uber împreună cu un ghid care îți spune pe unde să mergi ca să vânezi pokemoni, sunt cafenele care își cresc vânzările cu pokemonii din interiorul lor. Am văzut chiar și o știre despre niște băieți care ademeneau oamenii în locații mai puțin sigure și îi jefuiau.

Așa că dacă nu v-a prins moda, pregătiți-vă psihic pentru ce va urma. Nici eu nu eram impresionat, până când m-am decis să mă documentez un pic, și așa am ajuns să scriu acest articol. S-ar zice că Pokemon GO este următoarea platformă socială mare 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Pokemon Go APK și câteva date interesante

  1. Mihai

    Primul lucru la care m-am gandit cand am auzit de joc a fost ca vor fi multi ametiti care se vor accidenta sau chiar mai rau. Daca acum merg toti cu nasul in telefon scriind mesaje pe trotuar, in viitorul apropiat vor alerga pe sosea printre masini dupa Pokemoni.
    Am descarcat apk-ul, dar nu se deschide jocul – Asus Zenfone 2

    Reply
    1. Revo Post author

      Deja a intrat cineva prin SUA cu mașina în pom. Dar asta e, n-ai ce să faci. Întotdeauna unii vor fi mai prostănaci.
      A apărut acum update la 1.01 pentru iOS și în curând apare și pentru Android. Au rezolvat câteva bug-uri, inclusiv pe cel de securitate, nu mai are acum acces la toate conturile Google. Aștept să apară pe Android și îl instalez și eu.

Spune-ți și tu părerea: