Poze făcute cu cele două camere ale lui LG G5

By | April 13, 2016

LG G5 are două camere pe spate: una normală de 16 MP și f/1.8 și cealaltă cu unghi larg de 135 de grade, 8 MP și f/2.4. De când am auzit despre această ipoteză mi s-a părut o idee bună și acum că am făcut câteva poze în paralel confirm acest lucru.

Citește și: Primele păreri despre LG G5.

Ştiu că până acum civilizația a reușit să supraviețuiească folosind o singură cameră principală a telefonului însă de acum înainte chiar mi-ar plăcea să avem două. Camera wide devine foarte utilă atunci când vrei să faci o poză în spații înguste. Uneori scena chiar nu îți permite să faci un pas în spate pentru a cuprinde mai multe în cadru:

poze lg g5

poze lg g5

De exemplu poți cuprinde toată încăperea în care te afli dintr-o singură poză. Sau dacă ești la un restaurant cu prietenii, le poți face o poză peste masă fără să te ridici în picioare pentru ca tot restaurantul să se uite la tine.

poze-lg-g5-2

poze-lg-g5-1

Cel mai utilă însă mi se pare însă în cazul peisajelor și a fotografiei prin oraș. Mi s-a întâmplat de multe ori să vreau să fac o poză unei catedrale și să nu o pot cuprinde pe toată în imagine.

poze-lg-g5-7

poze lg g5

Unghiul este atât de larg încât trebuie să fii atent cum ții degetul pe spatele telefonului pentru că uneori îți poate intra în poză, cum s-a întâmplat mai jos:

poze-lg-g5-5

poze-lg-g5-6

Un lucru care se întâmplă cu toate camerele wide, nu doar cu cea de la LG este că toate deformează un pic poza, o curbează. Eu consider acest lucru perfect acceptabil și în realitate vei observa destul de rar acest lucru. Plus că uneori vei obține și un mic efect artistic.

poze-lg-g5-3

poze-lg-g5-4

Comutarea între cele două camere se face foarte ușor prin apăsarea celor două butoane pe care sunt desenate niște brăduți. Destul de intuitiv:

camera-lg-g5

Acum că le-am văzut pe amândouă, nu aș putea să aleg între ele. Nu aș cumpăra un telefon doar cu cameră wide, dar este atât de folositoare pe lângă cea normală.

UPDATE: Un cititor zice bine, cu un unghi atât de larg, dacă nu îți pasă că îi cam soliciți bateria (care se poate înlocui totuși), ai putea să-l folosești în mașină pentru a filma în trafic.

Articolul face parte din Orange Smartphone Testers, o campanie prin care mai mulți bloggeri care testează telefonul au șansa de a-l câștiga. Așa că dacă vreți să dați o mână de ajutor, un share ajută. Mulțumesc 🙂

Un comentariu la: “Poze făcute cu cele două camere ale lui LG G5

  1. Mihai

    Foarte tare camera wide. Cel mai impresionat sunt de prima poza cu volanul. Diferenta este imensa intr-un spatiu clar foarte restrans.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *