Practică la Romtelecom?

By | July 9, 2014

“Romtelecom, împreună cu Catalyst Solutions, Catalyst Recruitment Solutions și AIESEC București, lansează STEP, un proiect prin care din această vară, 200 de studenți vor putea începe stagii de practică în cadrul companiei, în diferite departamente.”

Departamentele sunt: IT, telecomunicații, marketing, financiar/audit, achiziții, resurse umane, comercial – vânzări și relații clienți iar stagiul durează 6 luni. Puteți lăsa CV-ul aici, iar cei de la Catalyst vor analiza specializarea academică și corelarea cu stagiul pe care se aplică, activitatea extra-curriculară, calitatea aplicației, cunoștiințe tehnice sau funcționale și anul de studiu.

Dacă treceți de pasul ăsta, mai urmează un test tehnic (sau nu), în funcție de poziția pe care aplicați. Şi după testul ăsta, încă un test – cel de personalitate. La final vor rămâne doar 200 de studenți.

Acum, problema mea este următoarea. Ideea programului – cuplată cu faptul că proiectul este finanțat din fonduri europene – este una bună. Dar din ce am citit din comunicat, procesul ăsta de selecție durează foarte mult. Şi știu că pe vremea noastră, a trebuit să ne hotărâm unde facem practica undeva până în iunie.

M-am hotărât să scriu acest articol pentru că știu că și eu am căutat ceva timp un loc bun de practică. Așa că dacă știți de astfel de situații, răspândiți vestea. Cu toate astea, vă avertizez că am o cunoștință care a stat 9 luni în practică pe la Romtelecom, tot sperând să se elibereze locul pentru care făcuse training. Până la urmă s-a angajat în altă parte.

UPDATE: Am vorbit cu cineva de la Romtelecom care a ținut să mă asigure că întâmplarea cu 9 luni despre care vorbeam a fost un caz izolat și că “rata de abosbție” a studenților care termină stagiul de practică este aproape maximă.

Legat de procesul de selecție, am înțeles eu puțin greșit. După testul tehnic, mai este doar o etapă de selecție, în urma căreia vor rămâne 360 de studenți. Aceștia vor beneficia totuși de orientare și consiliere, chiar dacă la final vor fi doar 200 dintre ei angajați.

Programul este de 8h/zi. Stagiul este plătit cu 1.000 lei/ lună. Dacă sunteți interesați de mai multe detalii, contactați-mă. Am două broșuri pentru voi 🙂

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Practică la Romtelecom?

  1. mike

    Si eu am aplicat la acest stagiu de practica,am trecut toate testele,am ramas printre cei 360 de candidati,urmand sa ma cheme la interviul final cu cei de la Romtelecom.Am primit email de la ei ca voi fi chemat,dar nici pana acum nu m-au contactat…..

    Reply
  2. dex

    si eu sunt selectat pentru interviu, si astept sa fiu sunat pentru interviul cu cei de la romtelecom…si nimic. ati mai auzit ceva?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: