Primarul Gabriel Mutu a stricat scuarul central de pe Iuliu Maniu

By | July 25, 2019

Am urmărit “cu atenție și îngrijorare”, cum ar spune unii, lucrările de reamenajare a buleverdului Iuliu Maniu. N-am vrut să strig din prima că proiectul este o glumă proastă. Am preferat să aștept să văd cum va arăta. Zilele trecute am trecut prin Militari și am văzut cum arată scuarul finalizat în zona autogării – Valea Cascadelor.

Cum ar fi trebuit să arate:

Cum arată de fapt:

scuar iuliu maniu pacii

O tâmpenie. Primarul a scos pomii din rădăcini, a scos gardurile care separau cele două sensuri de mers și a mai pus un rând de borduri peste cele deja existente. Motivul invocat inițial de primar este cel că gardurile erau inestetice și că un nou set de borduri va preveni pământul să se scurgă pe asfalt. Atunci întrebarea mea este: de ce este nevoie și de schimbarea bordurilor de la trotuar? Heh, știm cu toții de ce.

borduri iuliu maniu

Părerea mea este că noua aranjare va pune în pericol viața cetățenilor din cel puțin două motive. Primul: oamenii oricum săreau și peste acel gărduleț, să vedeți acum sport național va fi la escaladarea scuarului și la traversarea prin loc nepermis. Al doilea scenariu nasol pe care îl văd este cu o mașină scăpată de sub control, care în loc să se oprească în gard, poate fi propulsată pe contrasens de cele două rânduri de borduri-piramidă.

Lucrul care mă irită cel mai mult este smulgerea din rădăcini a copacilor. Nu înțeleg de ce “proiectul” nu s-ar fi putut realiza fără să scoată copacii. Mutu a declarat atunci că pomii vor fi “transplantați de către lucrătorii ADPDU Sector 6 în alte zone din sector, deficitare de spaţiu verde”. Urmarea? Copacii s-au uscat:

Dar nu vă îngrijorați! Chiar dacă nu se văd, în noua aranjare pe ici-colo este câte un băț care probabil înseamnă un pomișor planat. În 10 ani cu siguranță vor ajunge la dimensiunea celor care au fost distruși.

P.S: Mi-ar fi plăcut să trimit acest mesaj direct pe pagina de Facebook a primăriei, dar “specialiștii” social media de acolo mi-au blocat cumva contul. Cred că-i blocat de pe vremea lui Rareș Mănescu, deși nu am folosit folosit vreodată un limbaj neadecvat în comunicarea cu ei. Poate cel mult ironic. Asta este, de acum încolo va trebui să folosesc hashtag-urile #AlaturiDeTine și #GabrielMutu când vreau să le transmit ceva.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: