Primele telefoane Nokia cu Android vin la începutul lui 2017

By | December 2, 2016

Haideți să recapitulăm un pic telenovela Nokia.

Cel mai mare producător de telefoane din lume nu a putut să se adapteze la piața telefoanelor post-iPhone. În 2011 au făcut un pact cu Microsoft pentru a folosi doar Windows Phone 7 pe telefoanele lor, un fel de cui în sicriu (am avertizat cu privire la asta în 2011). Evident, până la urmă au ajuns să-și vândă toată divizia mobilă către Microsoft, care a șters brandul Nokia de pe telefoane, înlocuindu-l cu “Lumia”.

Ulterior, Microsoft a vândut divizia de telefoane ieftine către Foxconn și Nokia a cumpărat înapoi de la Microsoft drepturile de a folosi brandul Nokia pe telefoane. Apoi a licențiat aceste drepturi către HMD Global, o altă firmă filandeză. Ce a făcut HMD Global? A comisionat FIH Mobile Limited (un subsidiar Foxconn) să producă telefoanele. Deci, în principiu, Foxconn va produce toate telefoane Nokia pentru următorii 10 ani. Încurcate sunt căile telecomunicațiilor.

Noile telefoane Nokia cu Android se vor lansa în prima parte a anului 2017. Au chiar și un site unde vă puteți înscrie pentru a primi noutăți, însă deocamdată pe site nu găsiți decât poze cu telefoanele lor ieftine.

Nokia cu Android

Acum să vedem ce rezervă viitorul pentru noul episod din telenovela Nokia. Rămân la părerea pe care o aveam și în 2011: dacă ar fi produs din start telefoane cu Android, nu ar mai fi ajuns în această postură.

Surse: TechCrunch și BGR.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: