Problema cu unioniștii mi se pare umflată artificial

By | October 24, 2016

O metodă foarte bună pentru a vinde ceva este să inventezi o problemă și apoi să vii rapid cu soluția. Sau poate dacă vrei să furi ceva, mai întâi trebuie să distragi atenția.

La chestia asta m-am gândit când am auzit că Băsescu le propune unioniștilor înființare Ministerului Reunificării. Ticălosul nu a avut timp 10 ani să rezolve problema și acum cere socoteală unui Guvern care nu are nici un an. De altfel, toată clasa politică veche se postează pe lângă unioniști, oferind soluții. Tehnocrații lui Soroș, familia tradițională sau unirea cu Moldova, penalii fac orice ca să distragă atenția de la actul justiției.

Problema unirii nu este de azi de ieri și este cel puțin bizar modul în care s-a inflamat peste noapte, parcă la comandă, fix acum când mai este puțin până la alegerile din 11 decembrie. Întrebați doi-trei basarabeni cu capul pe umeri dacă vor unirea și nu vor ști ce să răspundă. Nici noi nu știm, e greu să prezici așa ceva. Nu e ca și cum Moldova s-ar uni cu Germania, care să poată susține o asemenea mișcare.

De la toți penalii gen Sebastian Ghiță nu am așteptări. Dacă unioniștii ar fi fost pe bune, s-ar fi risipit când ajungeau ăștia printre ei. Dar așa cum a fost, nimeni nu i-a putut reproșa lui Băsescu faptul că nu a fost un președinte “abil”. Aveam un pic de respect pentru el, poate chiar l-aș fi lăsat să își facă o poză cu mine. Acum a ajuns doar un pensionar ticălos care se ceartă cu tine că nu-i cedezi locul în RATB, deși mai sunt alte zece libere în jur.

basescu-unionisti

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: