Producătorii de routere nu înțeleg piața

By | March 13, 2014

Mereu când trebuie să aleg un router mă simt la ca loterie. De regulă vreau ceva ieftin, pentru o cunoștință care vrea wireless prin apartament. Şi când mă apuc să citesc review-uri, găsesc păreri împărțite. Unii laudă modelul de mama focului, alții raportează probleme. E amuzant că problemele nu coincid, de regulă sunt 1000 de probleme diferite.

tp-link1Astăzi căutam un router și am dat peste două modele de la TP-Link, aproape identice, dar cu o diferență de preț de 20 de lei între ele. M-a mâncat să aflu de unde vine diferența de 20 de lei. Care credeți că este diferența între TP-LINK TL-WR841N și TP-LINK TL-WR841ND ? Uitați-vă bine pe eMAG, căutați și pe site-ul producătorului. Chiar vă provoc să găsiți diferența. Aparent trebuie să ghicești în stele ca s-o afli.

tp-link2Apoi am căutat și am găsit o documentație pe undeva. Diferența dintre WR841N și WR841ND este că cel din urmă are antena detașabilă. Da TP-Link, exact asta vor clienții care caută cel mai ieftin router. Două modele de router care fac același lucru. Nu e de ajuns că ei și așa nu știu ce să aleagă. Bonus ? Încă două modele duplicate. WR842ND și WR843ND.

asus_rt_n10Bonus 2 ? Credeați că doar TP-Link face așa? Ia să ne uităm și la ASUS în ogradă:

ASUS RT-N10 și RT-N10E. Același preț, doar că unul dintre ele are o atenă mai slabă. Sunt absolut sigur că un client banal va ști ce înseamnă 3 dBi în plus și va face o alegere bazându-se pe câștigul izotrop al antenei.

 

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: