Profund dezamagit de SMURD

By | October 10, 2012

Inainte cand ma uitam la un film cu actiunea in Manhattan se auzeau sirene pe fundal. Si ma gandeam: “Ba da da-i dracu’ de neinspirati! In orice film cu NY trebuie sa se auda sirene ca sa fie adevarat? Chiar asa aia o tin numai in incendii, crime si lesinuri la orice ora din zi si din noapte ?”

In ultimii 5 ani aud din ce ince mai des sirene si la noi. Cel putin una pe zi ma surzeste trecand pe Iuliu Maniu. Chiar nu vroiam sa cred ca sunt atatea urgente in orasul asta. Astazi am vazut o scena care explica un pic fenomenul.

In timp ce traversam spre statia de autobuz Lujerului il vad pe unu’ imbracat in rosu cum fuge cu 2 inghetate si o gogoasa in mana. Apoi trec pe langa o unitate SMURD care stationa cu soferul la volan si un medic in spate, langa targa. Usile se inchid in urma mea, aud sirena, salvarea ia fata la 2-3 masini si se baga pe banda a 3-a. In dreapta soferului era tipul in salopeta rosie (probabil medic si el) cu cele 2 inghetate si gogoasa in mana. Masina s-a pierdut in zare iar eu am ramas sa ma uit in gol. La urmatoarea statie ambulanta stationa cu semnalele luminoase pe sensul opus de mers, la intersectia cu Timonierului.

Pur si simplu mi-e sila sa stau sa le inventez scuze. Pana acum vedeam in SMURD instrumentul perfect al binelui, ceva ce statul roman nu a reusit cu salvarile lui. O elita la care un medic de pe o salvare normala poate doar sa viseze. Ma simteam in siguranta cand vedeam o ambulanta de la SMURD.

Se pare insa ca unii au ca scop nobil salvarea unei inghetate de la topire. Asta impreuna cu cetatenii trigger happy contribuie la serenitatea orasului numit Bucuresti.

Mai bine invatati singur sa acordati prim ajutor, printr-un curs gratis, culmea, oferit tot in parteneriat cu SMURD. Ar fi pacat sa moara un om langa tine pentru ca e oferta la shaorma si paramedicul intarzie. Eu am fost, l-am facut si merita.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Profund dezamagit de SMURD

  1. Gaby

    pretene pompieru’ smurdistu e om fratica se pisa,se caca,mananca,are copii de crescut are nevasta/amanta de intretinut nu-i robocop nu teminator asa ca usor cu pianu pe scari cala ce program au cata m—e iau de la voi si de la sefi si ce bani de cacat primesc scuza-ma

    Reply

Spune-ți și tu părerea: