Punem si noi de-o ciorba pentru popularitate ?

By | June 18, 2011

Astazi are sau a avut loc deschiderea pasajului Basarab. Si daca tot s-a intamplat ca finalizarea miracolului sa se intample in mandatul sau, Hood Surgeon pluseaza cu o parada. Bucharest Summer Parade. Sa luam aminte:

Printre participantii la Bucharest Summer Parade  se vor numara Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploiesti si Fanfara Jandarmeriei. De asemenea vor defila motociclisti, masini retro si tunate, reprezentanti ai minoritatillor si ai constructorului, precum si Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunarii, Mugurel de Prahova.

Mie toata treaba asta mi se pare un fel de “ia de la Oprescu”. Cand vad acolo masini tunate langa Ansamblul Mugurel de Prahova ma ia durerea de cap. Ce naiba cauta astea in aceeasi propozitie ? Imi si imaginez cum Ansamblul Ciuleandra baga o cantare pe un sens iar pe celalalt un BMW da drift cu Lil Jon care țipa din tubul de bass. In al 2-lea rand, Mugurel de Prahova e din Bucuresti ? Ce cauta astia la o parada care se autoproclama a Bucurestiului ?

Si apoi, din toate lucrurile pe care le avem in Bucuresti, cu asta am ales sa facem o parada ? Asta este cel mai reprezentativ ptr. noi ? 4 fanfare si 3 ansambluri de muzica populara ? Hai ca aia cu masinile si cu motoarele o inteleg. Dar hore si cantari populare nu prea tin minte sa fi vazut pe ulitele din Bucuresti.

In final ar fi numele: “Bucharest Summer Parade”. Pentru domnu’ Oprescu, imi pare rau sa-l dezamagesc, dar orasul pe care il conduce se numeste București. Cu “ș”. Ca sa moara stainii de ciuda ca nu pot sa pronunte. Daca tot facem o ciorba si o facem pentru bucuresteni, hai s-o facem romaneasca.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: