RATB vrea sa te sechestreze

By | March 20, 2012

Astazi in 336 un nene controlor tragea de o femeie de ziceai ca jumuleste o gaina. Pana la urma femeia, fiind mai bondoaca, a reusit sa coboare exact cand se inchideau usile. A scapat.

Apoi nenea controlor a venit si la mine si mi-a cerut biletul. I l-am dat si i-am adus la cunostinta faptul ca niciun controlor de pe planeta asta n-are voie sa retina o persoana fara voia ei in autobuz. In termeni mai legali, acest procedeu se numeste sechestrare. Contorlorul s-a uitat la mine si mi-a zis:

“Zăău ? Si daca am martori tot sechestrare se numeste ? Mai citeste legea”

Apoi l-am intrebat daca e ok ca eu sa-l bag la mine in portbagaj daca mai sunt cu un prieten in masina personala. N-a raspuns. Oricum, ca idee, RATB-ul crede ca e ok sa te sechestreze.

Dar ca sa stiti de la un om nebun care a citit legislatia aflata la ei pe site. Un controlor nu are voie sa te sechestreze in masina indiferent de situatie. Daca te sileste sa cobori odata cu el ca sa scrie amenda, asa cum se intampla de obicei, ai noroc. Odata ajunsi pe trotuar, controlorii au exact aceleasi drepturi ca orice alt om de rand. E un mod mai plastic de a spune ca poti sa-i pleznesti una peste ochi si sa pleci fara probleme.

Singurul mod in care un cotrolor te poate sili sa faci cele de mai sus este in prezenta unui organ al legii (jandarm).

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: