Mă bucur că relaxarea de la 1 iulie va fi amânată

By | June 30, 2020

Mă uitam la evoluția cazurilor din ultimele zile și parcă nu mi s-a părut niciodată mai bine evidențiat comportamentul de turmă. Pare că majoritatea românilor pur și simplu nu au spirit de conservare.

Cât timp au stat autoritățile “cu bățul pe ei”, au stat în casă. Am îndrăznit atunci să fiu cumva mândru de români, că nu au fost la fel de prostănaci precum italienii, englezii sau suedezii. Dar se pare că majoritatea românilor nu au respectat regulile neapărat din cauză că au înțeles fenomenul și situația grea în care ne aflăm. Ci doar de frica sancțiunilor. Atât.

Apoi autoritățile au lăsat lanțul mai liber și au sperat că se pot baza pe conștiința fiecărui individ pentru a se proteja pe el și pe cei din jur. Ce se întâmplă acum? Românii zburdă pe toate câmpiile ca o turmă de oi rătăcite. Au început să creadă că pandemia este inventată, pentru că, de ce nu, este mai ușor să crezi tâmpenii decât să pui mintea la contribuție și să te protejezi.

Rezultatul? Autoritățile au anunțat acum că relaxarea programată la 1 iulie va fi amânată. Din declarația autorităților, se pare că de la 1 iulie 2020, urmau să se deschidă restaurantele și să se permită desfășurarea evenimentelor private în interior și aer liber cu mai mult de 20, respectiv 50 de persoane.

Pentru mine acea admirație pentru solidaritatea de care au dat dovadă românii pe perioada izolării s-a evaporat complet. Pentru a nu-știu-câta oară mi se demonstrează că românii sunt ca o turmă de oi, și nu reacționează decât la stimuli negativi și la sancțiuni.

Voi face trimitere de fiecare dată la această situație atunci când vor mai fi vreodată unii care vor spera că românii se vor civiliza de bună voie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: