Renovatio și Kaufland au inaugurat prima rețea publică de alimentare rapidă pentru mașinile electrice

By | October 26, 2016

Mașinile electrice sunt o plăcere de condus, cu condiția să ai unde să le încarci. Dacă nu ai un încărcător rapid, trebuie să stai 5-10 ore pe lângă ea ca să se încarce. Şi cum România este un pic în urmă cu infrastructura, e destul de dificil să ieși cu mașina electrică din oraș. În cel mai bun caz trebuie să petrece noaptea undeva unde există un încărcător.

vw-egolf-kaufland-4

De curând Renovatio și Kaufland au făcut un lucru mare pentru viitorul mașinilor electrice din România. Au plasat strategic stații de încărcare care traversează țara de la est la vest. Iar două dintre ele sunt stații de încărcare rapide, care încarcă mașina de la 0 la 100% în 30 de minute. Astfel că șoferii de mașini electrice capătă un pic mai multă libertate și teoretic acum ar putea să petreacă mai relaxați un week-end afară din oraș, încărcând undeva pe traseu. Iată cum arată rețeaua:

vw-egolf-kaufland-8

Pentru a demonstra acest lucru, șase Volkswagen eGolf au plecat vinerea trecută din București, pe traseul Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu iar sâmbătă au continuat prin Sebeș, Deva și Făget, până la Timișoara. Câștigătorii competiției primesc 5000 de euro din partea Kaufland, cu condiția să îi doneze unei cauze sociale care promovează sustenabilitatea. Nu știu cine a câștigat, dar puteți urmări un jurnal de bord la George Buhnici.

vw-egolf-kaufland-3

Şi pentru că veți vrea puține detalii tehnice, un Volkswagen eGolf are o autonomie între 150 și 180 de km și consumă aproximativ 12 kWh la suta de kilometri. Asta înseamna că s-ar parcurge 100 de kilometri cu 6.85 lei. Practic, în rețeaua publică pusă la dispoziție de Renovatio și Kaufland se poate alimenta gratuit.

Parteneriatul continuă și la anul, când ar trebui să fie gata și coridorul București – Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, dar și dezvoltarea unui culoar între București și Iași.

vw-egolf-kaufland-1

Notă: Dacă vi se pare că ați mai citi articolul sub altă formă, nu vi se pare. Aceasta este a doua variantă a articolului, după ce prima variantă s-a șters din baza de date din cauza companiei de hosting care găzduiește blogul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Renovatio și Kaufland au inaugurat prima rețea publică de alimentare rapidă pentru mașinile electrice

    1. Revo Post author

      Da, au făcut rollback de 24 de ore. Pe lângă ăsta, am mai pierdut un articol despre unirea cu Moldova. De fapt îl am în backup-ul meu, dar mi se pare complicat să îi fac roll back doar lui 🙁

  1. Dan

    Uite cum se dezvaluie diagonala hi-tech a Romaniei: Timisoara+Cluj-Sibiu-Brasov-Bucuresti-Constanta, cu ramificatia spre Iasi…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: