Review televizor Panasonic Viera TX-40DS630E

By | December 5, 2016

Am avut timp de două săptămâni un televizor Panasonic Viera TX-40DS630E și l-am folosit în locul televizorului meu, pentru că eram curios să văd care este abordarea japonezilor într-o lume în care coreenii dețin acum supremația.

Televizorul este un low to mid-range Full HD cu capacități 3D, WiFi, CI+, DVB-T/C 2 și aspirații de Smart TV. Din punctul meu de vedere, este un televizor potrivit pentru cei care pun imaginea și sunetul deasupra smart tv-ului.

Specificații Panasonic Viera TX-40DS630E:

  • Diagonală de 102 cm / 40″, panou LED LCD Full HD, BMR 1000 Hz;
  • Difuzoare 2 x 10 W VR-Audio True Surround;
  • WiFi, LAN, Bluetooth, DLNA, CI+, tuner DVB-T/C 2;
  • 3x HDMI, 2x USB 2.0, Conector SCART, intrare video RCA, audio RCA, jack căști și intrare optică audio;
  • Smart TV (oarecum) și 3D activ;
  • Atenuare adaptivă a iluminării, comenzi vocale, streaming TV pe telefon
  • Media Player care citește cam toate formatele: avi, mkv, wmv, mp4, flv, 3gpp, vro, vob, ts, ps, mp3, aac, wma, flac, apple lossless, wav, jpeg, mpo;
  • Pachetul are 15 kg iar TV-ul cu tot cu stand 12 kg, TV-ul are și suport pentru montare VESA
  • Consum de energie: 72W

Printre multele specificații, sunt dezamăgit de faptul că nu am găsit pe nicăieri scris în clar contrastul și procentul din de acoperire din spectrul de culori la care se raportează (sRGB, AdobeRGB, DCI-P3, CIE 1931 etc).

Design și construcție

Televizorul nu este ușor, poate fi manipulat de o singură persoană, însă pentru instalare două persoane ar fi mai potrivite.

ambalaj Panasonic Viera TX-40DS630E

Două lucruri am apreciat la design: faptul că standul este central (nu acele piciorușe la extremități ca la Samsung) și că este solid, din metal. Se prinde cu șuruburi și două L-uri de metal pe spatele display-ului.

În rest, culoarea argintie nu pot să spun că mă încântă. Are avantajul că nu va scoate în evidență praful, însă parcă iese televizorul mai mult în evidență și parcă nu îți mai dă acea senzație că imaginea se continuă și dincolo de ramă. Este posibil totuși să am gusturile deformate de restul televizoarelor cu ramă neagră.

tv Panasonic Viera TX-40DS630E

Butoanele pătrățoase de pe spate par reminiscențe ale altor generații de design, însă măcar sunt ușor de localizat și de apăsat.

Telecomanda este destul de mare. Nu o să spun că este demodată, voi spune doar că bunica mea ar aprecia-o:

Conectori și porturi

Am enumerat deja în specificații tot ce putem conecta la el, însă aș vrea să subliniez faptul că Panasonic Viera TX-40DS630E stă foarte bine la acest capitol. Am colegi care au cumpărat televizoare în aceeași gamă de preț de la cei doi coreeni și care acum nu pot conecta căști sau difuzoare la ele. Pentru că nu au jack și nici ieșiri RCA.

tv-panasonic-ds630-10

Acest televizor are până și SCART, un standard care deja devine greu de găsit pe generații noi de televizoare. Poate doar un USB 3.0 i-ar fi fost bun în plus.

Imagine și sunet

Aici urmează partea subiectivă, pentru că nu am aparatura necesară să îl calibrez și să-l compar cu alt televizor calibrat la fel. Dar vă pot spune că imaginea m-a impresionat. L-am testat cu mai multe surse însă diferența dintre el și televizorul meu se vede chiar și la transmisiunea prin cablu. Diferențe de culoare nu am putut distinge, însă pe Panasonic imaginea pare să capete mai multă profunzime de câmp.

Luminozitatea a fost suficientă în orice condiții de iluminare, iar odată cu modificarea unghiului de vizionare nu am sesizat diferențe de culoare. Panasonic nu și-a pierdut “îndemânarea” la acest capitoul. Calitatea imaginii este foarte bună.

Sunetul este bun și nu am observat distorsiuni la un volum mai mare. Am ridicat volumul televizorului aproape de maxim în timp ce trimiteam un semnal la volum foarte mic prin HDMI și nu am auzit fâșâit sau alte lucruri care să deranjeze. Din meniu puteți regla o mulțime de opțiuni, inclusiv volum diferit al căștilor față de TV.

tv-panasonic-ds630-18

Interfață și Smart TV

Televizorul se mișcă foarte rapid și fluid prin meniu. În cele două săptămâni nu s-a întâmplat să se blocheze sau să reacționeze mai lent. Iar meniul este destul de stufos:

Din punctul meu de vedere, televizorul este un Smart TV doar cu numele. Are o listă modestă de aplicații, și având în vedere cota mică de piață, nu cred că vor fi developeri care să scoată aplicații în viitorul apropiat. Poate nu am știut eu, însă n-am găsit un mod prin care să cauți și alte aplicații decât cele instalate. HBO GO, Zonga, aplicația pentru Ştirile PRO TV sau Telekom TV sunt câteva dintre aplicațiile pe care nu le-am găsit.

În rest, ce mai puteți face cu funcția smart? Dacă chiar vreți, puteți afișa imaginea în unul din cele trei moduri:

Aplicație pe smartphone

Mai interesantă decât funcția de Smart TV, mi s-a părut aplicația pentru smartphone. Prin intermediul ei puteți schimba canalele normal, puteți deschide browserul pe TV, puteți da comenzi vocale, și cel mai intereasant pentru mine: puteți vedea pe telefon ce este la televizor.

Funcția mi se pare foarte utilă pentru momentele în care te-a captivat ceva pe la TV, dar trebuie să te duci în altă cameră, de exemplu în bucătărie. Aș vrea și eu așa ceva.

Concluzie și preț

În concluzie, Panasonic Viera TX-40DS630E este un televizor foarte bun dacă vă interesează doar calitatea imaginii și poate și cea a sunetului. L-aș recomanda și pentru capacitățile de conectare oferite de porturi, însă nu l-aș recomanda dacă vă doriți un Smart TV.

Verifică preț – evoMAG Verifică preț – Altex Verifică preț – PC Garage

Prețul se învârte în jurul sumei de 2.000 de lei. Dacă prinzi o promoție, cu această sumă poți cumpăra un TV 4K de aceeași dimensiune. Dar iată, acest model Panasonic a întrecut 4K-ul meu din punctul de vedere al calității imaginii. Deci gândiți-vă bine ce vă doriți.

UPDATE: Încă un lucru bun pe care am uitat să vi-l spun. Panasonic derulează o campanie prin care oferă 5 ani garanție pentru aceste televizoare. Am văzut promoția și la Altex pe site, verificați și la celalalte magazine online.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Review televizor Panasonic Viera TX-40DS630E

  1. Andrei

    Deci un 4k ar fi superior doar pe continut 4k care deocamdata lipseste in general ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, cam așa este. După ce că nu este compatibil conținutul 4K de la un brand la altul, nici măcar pentru același brand de la o generație la alta nu este compatibil. Eu am și TV-ul Samsung 4K din 2014 cu Smart Hub, și pe cel din 2015 cu Tizen. Conținutul care merge pe cel din 2014 nu merge și pe cel din 2015.

Spune-ți și tu părerea: