Revin porturile infraroșu pe telefoane

By | February 7, 2014

Chiar nu înțelegeam motivul pentru care ai pune un emițător IR pe un smartphone din era noastră. Am uitat că pe lângă transferul de fișiere la viteza melcului, mai poate fi folosit și la alte chestii.

De exemplu, cu ajutorul unei singure aplicații poți folosi telefonul pe post de telecomandă pentru toate dispozitivele din casă. Înainte nu puteai controla decât Smart TV-urile, cu condinția ca telefonul să fie în aceeași rețea wireless cu TV-ul.

Acum, LG G2 și HTC One au o aplicație care are funcție de învățare. Pui telecomanda față în față cu telefonul, apeși pe butonul de pe telecomandă și apoi îi spui telefonului ce ar trebui să facă acel buton. Nu mai contează din ce generație e TV-ul, poți să-ți controlezi și prăjitorul de pâine dacă ai chef.

Note 3 are o aplicație numită Play Now Watch On. Teribil de proastă. Practic, nu merge decât cu TV-urile Samsung. Am testat mai multe opțiuni și am rămas la Smart IR Remote. Nu știe să facă learning dar are o librărie destul de mare de coduri. Pentru receiverul de la digi am găsit din prima o telecomandă, pentru TV la fel, pentru Home Cinema am construit eu una.

D-abia aștept următoarea ieșire într-un pub. Păcat că au scos Taraf TV din grila de programe 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

12 comentarii la “Revin porturile infraroșu pe telefoane

  1. Ariel

    Am vazut chestia la un amic pe HTC. Nu a mers pe decodor de la Romtelecom sau pe TV non brand (finlux, etc.)

    Reply
    1. revo Post author

      Ati incercat sa creati o telecomanda cu functia aia de learning?

    2. Ariel

      Nu, că eram într-un restaurant și vroiam să facem aproximativ aceeași măgăreală care ti-o propusei și tu. 🙁

  2. Ciprian

    Marius tin sa te contrazic, aplicatia de pe Samsung merge chiar foarte bine si pe televizor si pe receiver Humax HD de la digi. Recunosc, nu a fost foarte intuitiv sa o configurez, dar intr-un final m-am distrat cu cei din jur care nu intelegeau ce se intampla. Nu trebuie sa le imperechezi. Ai o lista de echipamente si trebuie sa incerci pana ajunge la frecventa corecta.

    Reply
    1. revo Post author

      Inseamna ca n-am stiut ce sa aleg eu din lista pentru receiverul de la Humax. Poti sa-mi spui ce ai ales tu? La TV (Philips cu tub vechi de 10 ani) am incercat coduri pana m-am plictisit si tot n-a mers.

  3. Alex Dumitru

    La mine se numeste Watch On aplicatia de pe Note 3 si merge destul de ok, doar ca nu are prea multe branduri in baza de date.

    Singurul lucru care ma enerveaza rau la ea e ca imi apare din senin pe lockscreens si in notifications uneori. Ce-i drept ca n-am avut rabdare sa caut motivul.

    Reply
    1. revo Post author

      Watch On se numește și la mine. Am scris eu greșit. E posibil să-ți apară pe lockscreens și în notifications atunci când conectezi căștile

    2. Alex Dumitru

      N-am incercat castile niciodata, dar acum realizez ca s-ar putea sa se intample atunci cand se conecteaza la Bluetooth-ul masinii.

      P.S. Mereu am bifat “Notify me of follow-up comments via email.”, dar nu am primit niciodata nimic.

  4. Valentin

    E foarte bun watch on cel putin eu am folosit aplicatia samsung watch on pe s4 mini al meu si e nemaipomenita acum caut modele de telefoane smartphone mai slabe mai ieftine dar care au portul IR sa pot pune aceasta aplicatie pe un telefon mai slab sa il pot folosi pe post de telecomanda universala

    Reply

Spune-ți și tu părerea: