Revolut anunță schimbări de comisioane

By | June 11, 2020

Dacă aveți un card Revolut cu un cont de bază, am primit un mail care anunță schimbări de comisioane. Anunțul este abil plasat într-un mail care începe cu “îmbunătățim aplicația”, “am adăugat funcții noi”, șamd. Concret, ce se schimbă:

  • Limita de tranzacționare lunară (în valută) pentru care nu plătești comision scade de la 20.000 lei la 5.000 lei. Peste această sumă vei plăti același comision ca și înainte, de 0.5%. Spun ei că datele lor indică faptul că majoritatea utilizatorilor nu trec nici măcar de limita de 5.000 de lei, dar eu am îndoieli aici. Update: se referă la limita de tranzacționare lunară în valută, deci așa e mult mai ok.
  • Ratele de schimb rămân la fel în timpul săptămânii, însă în week-end se dublează, de la 0.5% la 1%. Sau cum ar spune ei e un “slight increase”.
  • Transferurile între utilizatorii Revolut, transferurile domestice (în interiorul unei țări, în moneda acelei țări) și transferurile în zona SEPA (din euro în euro, pe teritoriul UE) rămân gratuite. Doar primul transfer către conturi din altă țară va fi gratuit, apoi se va plăti o taxă de 2.5 lei pentru fiecare tranzacție.
  • Dacă faci un transfer în dolari către un cont care este deschis în moneda locală dintr-o altă țară (de ex dacă tu trimiți dolari într-un cont deschis în reali brazilieni), se va percepe o taxă de 15 lei. Pentru transferuri non-USD (de exemplu transferi lire într-un cont deschis în Brazilia în reali), vei plăti o taxă de 25 de lei.

Dacă utilizatorii nu își exprimă dezacordul, noile comisioane vor intra în vigoare începând cu 12 august 2020. O lună mi se pare acceptabil pentru a lua o decizie.

Pe mine doar prima modificare cred că mă afectează, doar nu într-o măsură foarte mare, în sensul că este posibil să depășesc de câteva ori pe an acea limită de 5.000 de lei pe lună. Dar dacă sunteți obișnuiți să rulați mai mulți bani prin Revolut, ar trebui să fiți atenți. În rest, știam deja că nu e bine să faci schimb valutar în week-end și încercam să mă feresc de el. Pe viitor voi fi și mai precaut 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

17 comentarii la “Revolut anunță schimbări de comisioane

  1. Ariel

    Miscarea e sa te faca sa treci la Premium/Metal sau sa scoata bani de pe tine.
    Cateva note personale:
    1) cred ca te taxeaza de mai multe ori (2 ori) la exchange rate: >5000 RON (1 taxa) si in weekend (alta taxa); Nu mai specifica nimic de taxarea dupa orele de tranzactionare (de exemplu fie la ora 06:00, sau la ora 22:00 – inde aplicau si inainte cursul de schimb marit);
    2) slight increase e de 0,5%, ceea ce e corect, insa daca te uiti per ansamblu e o dublare. (cica e o carte buna “how to lie with statistics” de unde cred ca s-au inspirat in exprimare)
    3) noroc ca avem 2 conturi revolut in familie, la o adica putem face schimb valutar si extrageri de la ATM dublu, dar evident, fonduri sa fie.
    4) Limita de tranzacționare lunară = asa cum e scris mai sus in romana eu o inteleg ca e totalul operatiunilor efectuate in luna., care are un pic alt sens. (ai cheltuit 6000RON intr-o luna prin Revolut, in diverse monede din care 3000 RON platiti in RON, tot te taxeaza cu 0,5% ?). In Engleza wording-ul e un pic mai explicit si se refera la sume cheltuite care necesita schimb valutar:”if you exchange more than our free exchange limit in a month, you pay a fee. This limit is decreasing to 5,000 RON each month (which, our research shows, most of you won’t hit anyway).”

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, până la urmă nu îi poți condamna că încearcă să monetizeze mai bine. E prima ajustare în 2 ani de când am eu cardul, deci aș zice că-i ok.
      Ai mare dreptate la punctul 4), mersi că mi-ai atras atenția. Am modificat și în articol, că pasajul ăla capătă alt sens practic. Și e mult mai decentă versiunea asta decât ce înțelesesem eu.

  2. tgorun

    Încet, încet încep sa dispară facilitățile cu care au câștigat clienții. Pentru utilizatorii ocazionali, adică cei care îl folosesc la ieșirile din țara, poți trece repede peste 5000 lei dacă plătești zbor, hotel, transport și alte achiziții și deja nu mai este interesant. Daca prinzi și sfârșit de săptămâna mai bine schimbi bani înainte de a pleca.
    Ultima oara când l-am folosit activ a fost în ianuarie și a dat ceva erori la plata prin Israel.

    Reply
  3. Claudel

    “Dacă faci orice alt tip de transfer către un cont din afara țării tale, prima plată din fiecare lună rămâne gratuită, de asemenea, dar după aceea, se va aplica un comision de 2.5 RON pentru fiecare plată.”

    NEPRECIZAT: “prima plată din fiecare lună rămâne gratuită,”

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi da. Asta se aplică pentru transferurile către conturi non-Revolut din afara țării. Cele Revolut to Revolut rămân gratis.

  4. Ioan Dreghici

    Buna ziua, de aprox. o luna nu pot accesa aplicatia si cardul- va rog ce stiti despre aceasta problema ? Am vazut pe net ca sunt multi utilizatori afectati?

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună ziua, ce mesaj vă apare atunci când intrați în aplicație? Uneori mai cer utilizatorilor să reîncarce buletinul și posibil din această cauză să nu mai meargă.

  5. Ioan Dreghici

    Extrase de cont , am introdus la inceput , cand am cerut cardul , cartea de identitate . Dar am trecut adresa din Franta unde locuiesc acum . Am virat pe Revolut bani din conturi din Romania si Franta . Din aplicatie nu ai acces decat la un robot si rareori la uman pe care l-am prins de 2 ori . Am trimis extrase de la contul din Franta si tot astept . Aplicatia nu trece de acest contact care e jalnic. Nu stiu daca are legatura – pe perioada restrictiilor am facut o comanda de alimente pe un site care s-a dovedit fals , vreo 50 euro . Si am platit cu Revolut fiindca aveau cont Revolut . Am facut o intrebare in aplicatie daca se poate face ceva ! Multumesc

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, probabil că procesul lor de revizuire al acelor extrase de cont este foarte greoi. Am mai auzit oameni care se plângeau de asta. Din păcate n-aș ști ce să recomand în astfel de cazuri.

  6. Ioan Dreghici

    Multumesc, daca aveti informatii noi va rog sa ma anuntati

    Reply
  7. Coca George Viorel

    Eu am nimerit peste Skrill. Mi se par ok oamenii. Ce e drept nu fac multe tranzacții. La anunțarea Brexitului au spus ca se muta cu afacerea in Irlanda, dar între timp au renunțat.

    Reply
  8. Ionescu Catalin Mihai

    Poate sa-mi raspunda cineva la o speta? In situatia in care am efectuat schimbul din lei intr-o alta valuta ( euro sau dolari), exista posibilitatea de a retrage valuta (euro cel putin) de la vre-un bancomat al unei anumite banci de pe teritoriul ROMANIEI. MULTUMESC MULT!

    Reply
    1. Florin

      depinde de fiecare client in parte. EU am lucrat in uk si primesc in ro 5,2 5,4 ron/lira nu 4,7 cut dau casale de schimb. Am lucrat in DK si am primit euro, in acelasi cont de £. Am optiunea as transform din euro in lire. Umblu cu telefonul dupa mine si nu am avut probleme decit cu LEBARA, m au taxat dublu, asta ptr ca mi am facut cont la ei,mai bine atesti pe site. REVOLUT #1,chiar daca am cont standard. APPO..transferurile in alte conturi se fac in max 3 zile…etc ?

  9. ValiP

    Comisionul de exchange in weekend e cel mai tricky, mai ales daca plătești cu cardul într-o altă valuta decât cea in care ai soldul.
    Dar e încă departe de nivelurile cursurilor de la banci.

    Reply
  10. Sorin

    Fiindca viitoarele modificari/limitari anuntate de Revolut se refera (din cate inteleg) la contul Standard, as dori sa aflu (si nu reusesc sa gasesc) caracteristicile contului Premium incepand din 12 Aug.2020:
    1) Cate viramente in EUR am voie sa fac pe luna in afara zonei SEPA fara a fi comisionat? Cat e comisionul dupa depasirea limitei?
    2) Cate viramente in moneda tarii de destinatie am voie sa fac in afara zonei SEPA fara a fi comisionat? Cat e comisionul dupa depasirea limitei?
    3) Ce inseamna concret “1 free SWIFT transfer each month” si, pe de alta parte “Unlimited cross border free transfers”? Ori e una ori e alta… nu prea inteleg. La urma urmei se poate face un transfer international fara a utiliza codul SWIFT?
    Multumesc.

    Reply
  11. Daniel

    In versiunea asta cred ca am pierdut o groaza de informatii, ca sa zic asa statistice: inainte aveam un total al operatiunilor pe Revolut de la origine, a disparut. Urmarirea de buget anuala, disparuta. Statistici pe vanzator la modul : cati bani am cheltuit cu Uber anul acesta, sau de la origini, etc….Disparute.
    Ma ajuta cineva, poate am ratat o optiune undeva ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: