RO-ALERT își cam pierde credibilitatea prin aceste teste repetate

By | July 26, 2019

Prima alertă de la RO-ALERT am primit-o acum aproape în an, pe 14 august. Culmea, era o alertă utilă. Eram în New York și începuse o ploaie foarte violentă, care s-a lăsat cu inundații la metrou:

La momentul respectiv doar auzisem vag despre RO-ALERT așa că am fost luat prin suprindere. Nu mă așteptam ca alerta să funcționeze chiar și în afara țării.

Am fost printre cei care nu au fost de acord cu primele critici care au venit anul trecut la adresa lui Arafat. Doar că a trecut un an și sistemul încă se testează de zor. Ieri a fost a treia zi consecutivă în care am primit alertă pe telefon în jurul orei 10.00. Cred că nimeni nu mai poate nega utilitatea sistemului drept un ceas deșteptător.

Problema pe care o văd eu este că prin toate aceste teste și alarmări succesive, mi se pare că se erodează încrederea în aplicație. Iar la asta contribuie și alertele care conțin greșeli de scriere 🙂

Poate alt lucru util ar fi ca IGSU să explice și care sunt acele măsuri de autoprotecție despre care tot vorbesc. Am găsit pe internet un pdf (link de download), care conține inclusiv reguli de protecție în cazul unui accident nuclear (nimic de zombie însă). Documentul vine de la un site de genul “http://cis01.central.ucv.ro/, așa că habar n-am dacă este unul “oficial”.

În fine, RO-ALERT ar putea fi util, dar contează și cum este “prezentat” către populație. Acum deja a ajuns subiect de glume și simt că riscăm să ajungem ca în povestea “Petrică și Lupul”.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “RO-ALERT își cam pierde credibilitatea prin aceste teste repetate

  1. Marius Cucu

    Eu nu am primit alerte chiar daca am verificat sa am pornite opțiunile. Ori e ceva local ori inca sunt probleme.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu e un singur centru de comandă. Se fac teste pe diverse zone. În București alertele sunt trimise de IGSU București-Ilfov, poate tu aparții de alt centru.

Spune-ți și tu părerea: