Router cu Facebook WiFi: ASUS RT-N18U

By | March 13, 2017

Dacă ești un patron de cafenea, restaurant sau dacă ai un business asemănător, probabil le oferi clienților wifi gratuit. Şi probabil ai văzut până acum ce impact au rețelele sociale asupra afacerii. Cu ajutorul unui router cu Facebook WiFi le poți oferi clienților acces la WiFi în schimbul unui check-in pe Facebook. Eu am făcut acest lucru cu routerul ASUS RT-N18U.

Mecanismul este simplu. Routerul crează un hotspot separat față de cel deja existent, iar clientul este redirecționat către o pagină în care este îndemnat să dea un check in. După ce a făcut acest lucru, îi este permis accesul la hotspot. Durata conexiunii poate fi limitată, iar alternativ se poate seta și o parolă, care poate fi comunicată în caz că utilizatorul nu vrea să dea check in.

Eu am setat Facebook WiFi pe routerul ASUS RT-N18U, cu versiunea de firmware 3.0.0.4.380_2717. Procedeul nu este deloc complicat, am făcut câteva screenshot-uri:

router cu facebook wifi - 1

router cu facebook wifi - 2

disclaimer facebook login

router cu facebook login

Prima dată am văzut un router cu Facebook WiFi într-un restaurant din Eindhoven, și de atunci am tot căutat ocazional routere compatibile. Am ajuns pe paginile celor de la Facebook, care nu cred că mai sunt actualizate de mult. Acolo erau recomandate câteva routere de la Netgear sau D-Link, pe care nu le-am putut găsi. Am realizat foarte târziu că modelul de router pe care îl am acasă e compatibil cu Facebook WiFi.

Înainte puteai condiționa utilizatorul să dea like la pagina ta de Facebook pentru a primi acces la rețea. Facebook a renunțat între timp la această posibilitate, așa că dacă asta urmăriți, nu mai căutați. Acum nu mai este posibil prin router, decât prin servicii 3rd party.

Oricum, ca orice serviciu pe care îl pune la dispoziție Facebook, nu vă bazați prea mult pe el. După cum scrie și în disclaimer, e posibil ca de mâine Facebook să se răzgândească și să-l închidă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Router cu Facebook WiFi: ASUS RT-N18U

  1. dentist bucuresti

    l-am luat si eu dar … nu mai suportat pe ultimul firmware, deci trebuie sa faci downgrade manual la un firmware anterior (3.0.0.4.380.7743).

    Reply

Spune-ți și tu părerea: