Rovina și Carpathian Gold – partea a doua a unui film prost canadian

By | June 1, 2015

Ştiți filmele alea pline de clișee în care atunci când crezi că toată acțiunea s-a terminat cu bine, iese ăla rău din foc și-l prinde pe erou de picior?

Cam așa se întâmplă acum cu Rovina, o zonă de lângă Roșia Montana, unde s-a mers pe burtă și s-a acordat o licență de exploatare pentru o suprafață mai mare decât la Roșia Montana. But wait! E și mai mișto de atât. Spre deosebire de Roșia Montana, de data asta, statul român nu primește nimic. E un fel de a spune: “Avem niște aur, nu vreți să-l luați voi? Că noi n-avem ce face cu el.”.

Eu voiam să atrag atenția asupra altui aspect. Acum vom putea vedea cât de mult au fost împinși din spate activiștii din primul episod. Dacă în cazul Rovina nu se va face tam-tam, e clar că în cazul Roșia Montana era vorba mai degrabă de niște jocuri de putere și de interesul cuiva pentru ca acea zonă să nu fie exploatată decât de preocuparea activiștilor pentru patrimoniul național și alte asemenea.

Şi Carpathian Gold sunt tot canadieni. Acum să vedem dacă băiatul bun se întoarce la timp și-i trage un ultim glonț între ochi personajului negativ, terminând o dată și pentru totdeauna filmul ăsta prost.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Rovina și Carpathian Gold – partea a doua a unui film prost canadian

  1. Adrian

    La noi se vinde totul. Nu vezi, acum in loc de fabrici si deschiderea unor firme care sa produca…la noi se deschid numai mall-uri si supermarket-uri.

    Sa nu mai zic, citisem o stire tot de curand cum ca un procent destul de mare din terenul agricol este vandut strainilor si il cultiva ei.

    Cat despre Rosia Montana si Rovina, nu inteleg cum statul poate accepta asa ceva. De ce nu investeste statul? De ce nu fac ei o astfel de firma care sa se ocupe cu exploatarea? Presimt ca o sa intre BOR in afacerile astea in curand.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: