Să intrăm în ritm pentru Campionatul Mondial de Fotbal (2018)

By | June 13, 2018

Joi, pe 14 iunie, începe ediția cu numărul 21 a Campionatului Mondial de Fotbal, care va fi găzduită de Rusia. Se va încheia pe 15 iulie, cu finala de pe stadionul Luzhniki din Moscova. Tot aici va fi și meciul de debut, între Rusia și Arabia Saudită (să sperăm că nu se termină cu un război).

O să încerc să adun în acest articol informații interesante despre campionat, dar și faze amuzante sau goluri de generic. Legat de faze amuzante, mă aștept să avem material, având în vedere că turneul este în Rusia 😀

Deocamdată, vă recomand să participați la concursul PC Garage. Pagina concursului este utilă și pentru cei care vor să afle grupele sau orele la care se joacă meciurile. Sigur, sunt și niște premii acolo, dar nu-mi fac iluzia că voi câștiga ceva. Eu îl joc în fiecare an împreună cu un prieten, încă de când eram în liceu, pentru distracție. Este foarte antrenat să vezi cum îți crește/scade poziția în clasamentul general, în funcție de scorurile pe care le-ai nimerit.

Bineînțeles, grupele și orarul cu meciuri le găsiți și pe site-ul FIFA. Grupa A (Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguai) mi se pare cea mai plictisitoare, Grupa B (Portugalia, Spania, Maroc, Iran) este destul de încrâncenată, poate și F (Germania, Mexic, Suedia, Coreea) sau G (Belgia, Panama, Tunisia, Anglia). Italia și Olanda sunt marile absente.

Favorita mea este, ca de obicei, Germania. Iar drept gheată de aur l-am trecut pe Thomas Muller. Deși golgheter-ul mi se pare foarte greu de prezis. De regulă superstarurile sunt mereu marcate om la om și se întâmplă ca la turneele finale să apară tot felul de necunoscuți care să devină senzații peste noapte.

Apropo, mascota turneului este un lup (cum, nu un urs?!), pe nume Zabivaka.

Mingea oficială este Adidas Telstar 18, pixelată. Ca să fiu sincer, cred că puteau să fie mai inspirați cu design-ul.

Iar imnul oficial se numește Live It Up, cântat de Nicky Jam, Will Smith și Era Istrefi. Nu-i rea, nici nu pot să spun că mă impresionează, dar sunt curios cum au ajuns tocmai la Will Smith pentru ea.

FUN: O reclamă mișto de la The Sun:

FOTBAL: Rusia – Arabia Saudită s-a dovedit un meci superb. Am ratat complet predicția, cu al meu 1-1. Rușii au dat cinci goluri, care mai decare mai frumoase.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Să intrăm în ritm pentru Campionatul Mondial de Fotbal (2018)

  1. Vlad

    Sa ai parte de bere rece si succes la premii 🙂

    Si eu tin cu nemtii, dar dezvantajul lor ar fi ca nu au jucat meciuri oficiale. Fiind campionii en titre, erau direct calificati si au jucat doar amicale.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, Panzerul se pornește greu, dar și când pornește ….

Spune-ți și tu părerea: