Sa vorbim despre zile libere

By | December 29, 2011

Acum 2 ani s-au votat inca 2 sau 3 zile libere prin lege. Parca era vorba de Rusalii si nu mai stiu ce. Mi se pare ca inca mai sunt discutii sa se mai bage cateva zile libere, românii fiind natia cu cele mai putine zile de odihna legale. Eu n-am nimic cu cateva zile libere in plus, dar intrebarea mea e urmatoarea: de ce nu se face alegerea naturala ? Adica de ce sa dai liber de Rusalii cand a 3-a zi de Paste si de Craciun toata lumea munceste ? De ce sa nu mai adaugi +1 zi la astea 2 sarbatori ? Stiu ca sunteti uimiti sa aflati ca Pastele tine defapt 3 zile, ca si Crăciunul de altfel ! Stiu, e mind blowing. Dar parca am o scarba asa cand aud in a 3-a zi de Crăciun comerciantii cum zic “grabiti-va sa va refaceti stocurile ptr. Revelion”

Eu de obicei in a 3-a zi de Paste sau Craciun ies la plimbare, nu mai pot sta in casa. Probabil pe asta se bazeaza si comerciantii cand cheama angajatii la posturi. Doar ca pur si simplu nu pot sa cumpar ceva in ziua respectiva. Ma simt ca si cum orice nimic pe care l-as cumpara justifica chemarea angajatului respectiv la arme. Nici o guma de mestecat n-as cumpara daca as sti ca patronul l-ar lasa pe angajat sa stea o zi in plus alaturi de ai lui.

Din pacate, anul asta mi-am incalcat principiul. Dar pe bune ca ce se intampla in România e anormal. Sunt 3 zile de Crăciun oameni buni !!!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: