Samsung Galaxy NX – Social Media Camera

By | October 23, 2013

Sunt unele lucruri pe care le preferi, cât mai simple, fără butoane și sunt alte lucruri pe care le preferi cu cât mai multe butoane. Pentru mine, o cameră foto, respectiv DSLR trebuie să aibă cât mai multe butoane pentru reglaje. Dacă s-ar putea să existe și un buton care să te atenționeze că există câteva butoane de care ai uitat, aș vrea să-l am.

Samsung a făcut deja un Android cu cameră foto (Samsung Galaxy Camera) iar acum tocmai a lansat o cameră foto cu Android. Este vorba despre Samsung Galaxy NX, un mirorless cu un ecran de 4.77 inchi, Android, 4G și WiFi.  La Imworld m-am întâlnit cu Ştefan care avea camera în mână.  Am butonat-o și eu un pic și pot spune următoarele:

  • Dacă nu te uiți cu atenție, nu bagi de seamă că are ceva special.
  • Este compactă. Mai mare decât un mirorless obișnuit, însă cu obiectivul de 18-200 pe ea, era mai mică decât Nikon D5100 cu 18-105. Nu cred însă că lumea se va uita la ea ca la un mirorless ci mai degrabă ca un DSLR.
  • Are ~20MP și dimensiunea senzorului este de  23,4 x 15,7 mm.
  • Display-ul este de calitate. Mai clar decât cel de la D5100, se vedea bine și sub lumină puternică. Este un SLCD cu rezoluție 1280×720
  • Acumulatorul de 4036 mAh nu mă inpresionează în mod deosebit. Eu am 4050 mAh pe telefon. Dacă ține cât un DSLR normal, e ok.
  • Camera are 5 butoane. Dial-ul care selectează între moduri, cel de declanșare, filmare video, bliț și încă ceva (power parcă?).
  • Nu știu cum face poze, n-am apucat să descarc vreuna.

Sunt absolut convins că fotografii blesteamă printre dinți atunci când aud de așa ceva. Eu aplaud inițiativa. Ştiu de la telefon cât de comodă este o conexiune prin wireless care să-ți uploadeze automat pozele în Cloud. Sigur, au apărut deja adaptoare WiFi pentru DSLR-uri. Dar încă nu oferă mari facilități. Şi sunt gata să pun pariu că atunci când vor oferi posibilitatea de a uploada o poză wireless, aceasta nu se va putea uploada decât în Cloud-ul proprietar.

imworld_2013_50 imworld_2013_53 imworld_2013_52 imworld_2013_51

Din păcate, cel mai mare impediment este prețul: 6.500 de lei se aproprie de prețul unui Full Frame. Luând în considerare suma pieperată, am stat și m-am tot gândit la tipologia un posibil client. Nu-mi vine în minte decât un “Social Media Guy” care administrează 2-3 pagini de facebook. Ar fi bine să poți trage poze la o asemenea calitate și să le poți urca direct pe canalele sociale, fără să le mai treci pe hard.

Specificațiile complete le găsiți aici.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: