Review Samsung Galaxy S10 Plus – oare se putea mai mult?

By | March 26, 2019

Testez Samsung Galaxy S10+ de vreo trei săptămâni, timp în care sunt convins că cei care iau în calcul upgrade-ul au citit deja toate detaliile tehnice șamd.

samsung galaxy s10+ pareri

Așa că în acest review încerc să punctez doar pe experiența personală cu telefonul, comparând ce constat acum cu ce anunța Samsung cu fast în momentul lansării globale.

Inevitabil, îl voi compara cu telefonul meu (Huawei P20 Pro), și cu ultimul telefon pe care l-am testat (Huawei Mate 20 Pro).

Design și construcție

L-am primit în varianta Prism Green și nuanța nu mi s-a părut deloc așa de agresivă vizual cum mi se părea din fotografiile oficiale. În întuneric verdele devine mai intens, însă în lumină, dacă nu ai ceva albastru cu care să compari, pare un fel de bleu.

Primul lucru pe care l-am observat la telefon este că butonul de power este poziționat nejustificat de sus. Trebuie să miști poziția mâinii și să ții degetul mic cumva sub rama inferioară a telefonului ca să ajungi la el cu degetul opozabil. Acest lucru face ca telefonul să pară și mai mare decât este deja.

samsung galaxy s10 plus review

Decuparea din display

Nu m-a deranjat decuparea din display pentru cele două camere frontale. Mi se pare mai puțin enervantă decât notch-urile. Dacă n-aș fi citit pe internet, nici n-aș fi observat că ceasul s-a mutat în partea stângă a barei de notificări.

Apropo, telefonul vine cu o folie de plastic montată din fabrică, ceea ce-i un lucru bun, pentru că s-ar părea că cititorul de amprente din display nu ar funcționa așa de bine cu foliile de sticlă.

Pe spate ar fi de menționat că modulul de camere este scos în afara carcasei.

samsung galaxy s10 plus cameră

Cameră foto

Intrăm direct în pâine, pentru că știu că asta vă interesează. Știți deja, dar îmi fac datoria să mai menționez și eu că Samsung S10+ are trei camere pe spate:

  • Camera “principală” wide de 12 MP, cu f/1.5-2.4, 26mm, senzor 1/2.55″ (1.4µm) și OIS;
  • Camera ultrawide (0.5x) de 16 MP cu f/2.2, 12mm, senzor de 1.0µm;
  • Camera cu zoom 2x de 12 MP, f/2.4, 52mm , senzor de 1/3.6″, 1.0µm, cu AF și OIS;

Aici, ca de obicei, nu am ce reproșa. Expunerea și focalizarea se fac instant iar fotografiile sunt clare, culorile sunt interpretate bine, camerele au dynamic range bun iar detaliile sunt bine conturate.

Modurile camerei sunt următoarele:

  • Fotografie normală;
  • Instagram
  • Food
  • Panorama
  • Pro
  • Live focus
  • Video
  • Super Slow- mo (0.4x și 0.8x)
  • Slow Motion
  • Hyperlapse

Nu mi s-a părut că modul “Instagram” este vreo mare realizare. Este doar o scurtătură spre a posta un “story” direct din aplicația de cameră.

Pe lângă acele moduri, camera mai are câteva moduri care să ajute.

“Scene optimizer” este echivalentul “Master AI” de la Huawei. Software-ul camerei recunoaște diverse scene (clădiri, portrete, zăpadă, flori) și ajustează setările în funcție de ele. Spre deosebire de “Master AI”, mi s-a părut un pic mai cizelat.

“Shot suggestions” îți face diverse sugestii pentru încadrare, îți arată o nivelă pentru a păstra linia orizontului dreaptă șamd.

“Flaw detection” îți spune dacă cineva s-a mișcat sau a clipit într-o poză, sau dacă lentila camerei este murdară.

Încă un lucru de apreciat este că interfața te lasă să alegi formate normale de imagini (16:9, 4:3, 1:1), spre deosebire de Mate 20 Pro unde ai 4:3 sau 18.8:9.

Camera frontală

Una dintre camerele frontale este puțin mai wide, așa că poți comuta între cele două camere dacă vrei un selfie sau o poză de grup. Poți face ajusta zona de focalizare și expunerea. Poți filma UHD, dacă vrei să fii narcisist în 4K. Ai cam tot ce te-ai aștepta să găsești aici.

Filmare video

Aici ar fi de menționat că Samsung Galaxy S10+ este primul telefon care filmează HDR10+ și că cel puțin teoretic are o stabilizare forte bună. Aici aș vrea să testez mai mult înainte să mă pronunț. Până acum nu mi s-a părut ceva ieșit din comun.

E bine de știut că poți comuta între camere doar dacă filmezi FHD sau UHD, la UHD 60fps această funcție este dezactivată.

Ce mi-aș fi dorit mai mult de aici? Integrarea filtrelor pentru separare sau desaturare a fundalului în timp real așa cum face Huawei Mate 20 Pro.

Interfață – OneUi

Odată cu modelul S10, Samsung a trecut de design-ul TouchWiz la OneUi. În principiu OneUi ține cont de faptul că display-urile telefoanelor au crescut, așa că încearcă să afișeze titlurile meniurilor în jumătatea de sus a display-ului, iar opțiunile în partea de jos, ca să fie mai ușor de apăsat.

În afară de asta și de faptul că pictogramele mi se par și mai urâte decât erau înainte, nu mi se pare că sunt schimbări majore.

Ah, de fapt am o nemulțumire legată de faptul că dacă ai setat telefonul să se deblocheze prin PIN, mai trebuie să apeși și pe “OK” după ce ai introdus PIN-ul. O manevră inutilă.

Bixby în continuare nu face nimic cu adevărat util, dar măcar acum poți programa acel buton să deschidă camera sau oricare altă aplicație.

În rest, l-am folosit cu precădere în “Dark Mode”, mi se pare că arată prea frumos.

Apropo, la evenimentul global de lansare Samsung promitea Adobe Premiere Rush disponibil gratuit pe S10. L-am căutat. Nici urmă.

Hardware

Face Unlock-ul funcționează ok, dar nu mi s-a părut la fel de eficient ca la P20 Pro.

Senzorul de amprentă integrat în display și-a făcut treaba bine. A funcțioant cu toate aplicațiile pe care le folosesc: ING HomeBank, Revolut, Phyre, LastPass, șamd.

Cât ține bateria lui Samsung Galaxy S10+ ?

Iată ce valori am obținut cu display-ul pe rezoluție FHD+, luminozitate setată pe auto (50%), wifi cam 10 ore pe zi, Dual SIM, locație activată permanent și date cam 1-2 ore:

Aș zice că este mai degrabă un telefon de o zi. Trece deseori de o zi de utilizare, însă cu siguranță nu rezistă două zile cu o singură încărcare.

Concluzie

Cel mai tare mă bucură adăugarea camerei ultrawide, pe care sper s-o regăsesc de acum pe toate flagship-urile. Samsung S10+ are probabil cel mai bun sistem de camere foto/video în momentul de față. Și dacă luăm în calcul doar acea cameră wide, ar fi de ajuns pentru un upgrade de la S9+.

În rest, Samsung S10+ este un telefon foarte bun, care nu dezamăgește, dar care nici nu ridică ștacheta. Cu siguranță nu este un “game changer“, ci doar un telefon prin care Samsung ajunge la nivel cu ceilalți producători.

Problema este că principalul concurent lansează peste 2 zile un telefon care s-a putea să vină cu funcții și mai impresionante.

Telefonul este primit în teste prin programul Orange Smartphone Tester, așa că mulțumesc celor de la Orange pentru acest lucru.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: