Samsung a lansat Note 20, Note 20 Ultra, căștile true wireless Buds Live, tablete și ceasuri noi

By | August 6, 2020

Se pare că cei de la Samsung au făcut ceva treabă cât timp au stat în izolare. Ieri au lansat un întreg ecosistem cu nu mai puțin de 5 produse noi în diverse variante. Dacă enumerăm, am avea așa: Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, căștile Buds Live, tabletele Tab S7 și Tab S7+, Galaxy Watch 3 și Galaxy Z Fold 2. Am urmărit lansarea și am zis să trecem scurt în revistă principalele noutăți, alături de prețuri și de link-uri pentru precomenzi.

Galaxy Note 20 Ultra

O să încep cu el, pentru că ulterior va fi mai ușor să prezint Note 20 prin comparație. Ca de obicei, este cel mai performant telefon din gama Samsung. Are display AMOLED rotunjit (denumit de Samsung Dynamic AMOLED 2X) de 6.9″, cu 120 Hz la rezoluție Full HD sau 60 Hz la rezoluție QHD. Ce-i interesant la display este că folosește tehnologia Gorilla Glass Victus, recent lansată de Corning. Chipsetul folosit este un Exynos 990 pe 7nm, cu 8 GB de RAM și va veni în variantele cu 256 GB sau 512 GB spațiu de stocare.

galaxy note 20 românia

Spatele este tot din sticlă, acoperit tot cu Gorilla Glass Victus și are un modul proeminent cu trei camere:

  • camera wide (principală) de 108 MP, cu f/1.8 și senzor de 1/1.33″;
  • camera ultra-wide de 12 MP, cu f/2.2, senzor  1/2.55″;
  • camera cu zoom (optic de 5x și digital de 50x) de 12 MP, f/3.0, 103mm;

Au renunțat la camera cu zoom 100x, pe motiv că nu era destul de folosită și nu au mai dat mai multe detalii aici. Filmarea este maxim 8K la 24fps, include aceleași tehnologii pentru audio zoom șamd, iar modul Pro Video a fost îmbunătățit.

S Pen-ul a fost îmbunătățit (din nou!). De data aceasta este posibil ca diferența să fie foarte mare, deoarece odată cu creșterea ratei de refresh la display, a scăzut și timpul de reacție al S Pen-ului, de la 59ms la 9 ms, dacă nu mă înșel. E integrat undeva în partea din stânga jos.

Alte noutăți? Samsung DeX (care funcționează wireless) a fost îmbunătățit, o integrare mai bună cu Microsoft și cu aplicația Link To Windows. Poți sincroniza notițele de pe telefon în One Drive, poți primi mesajele direct pe monitor, acum poți accesa chiar și aplicațiile de pe telefon. De exemplu s-ar putea să fie mai convenabil să folosești WhatsApp așa, decât să te loghezi prin web.whatsapp.com.

Samsung a anunțat și un parteneriat cu XBOX pentru serviciul xCloud, care se va lansa în curând. Vei putea juca din cloud peste 100 de jocuri, chiar pe display-ul telefonului. Există chiar și un accesoriu care leagă telefonul de controller. Personal nu știu dacă aș folosi așa ceva vreodată. Întotdeauna prefer să mă joc pe cel mai mare display din casă. Și cât timp sunt “în deplasare” nu mă joc.

Note 20 va integra și o funcție nouă de la Google, denumită Nearby Share, care detectează telefoanele din jur și alege cea mai rapidă modalitate de a trimite un fișier (Bluetooth sau WiFi). Este similar cu AirDrop-ul de la Apple, evident. Din nou, nu știu de câte ori pe an am nevoie să share-uiesc ceva între două telefoane. Și dacă tot suntem aici, au anunțat și o tehnologie ca răspuns la Apple CarKey. Se numește UWB (ultra-wide-band), și folosește unde radio pentru transmisiuni de date la distanțe mici. Din păcate, probabil că va trebui să facem update și la mașină ca să folosim UWB 🙂

În rest, USB 3.2 Type C, baterie de 4500 mAh, fast charging la 25W și reverse wireless charging la 9W.

Preț la precomandă: 6.300 lei la eMAG, iar cei care îl precomandă vor primi și Buds Live.

specificații note 20 ultra

Galaxy Note 20

Modelul care va fi ales de majoritatea utilizatorilor vine cu mici ajustări la câteva aspecte. Display-ul nu este curbat, ci este plat, de 6.7″ și nu va fi de 120 Hz. Din această cauză nici S Pen-ul nu va avea latența de 9 ms, ci un pic mai mare. Sincer, mi-aș fi dorit măcar 1440p aici.

Marele șoc pentru utilizatori este că spatele lui Note 20 nu va fi din sticlă, ci dintr-un plastic, denumit abil de Samsung drept “glasstic”. Sincer să fiu, mie nu îmi pasă de acest aspect. Aș sacrifica oricând design-ul în detrimentul utilității și dacă m-ai pune să aleg între un telefon cu spate de sticlă și unul mai ieftin cu 100€, care are spate din plastic și care se sparge deci mai greu, aș alege a doua variantă.

În rest, același Exynos 990, dar cu 8 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare și baterie un pic mai mică, de 4300 mAh. Sunt ceva diferențe și la modulul foto:

  • camera wide (principală) are 12 MP, cu f/1.8 și senzor 1/1.76″;
  • camera ultra-wide are 12 MP, cu f/2.2 și senzor de dimensiune 1/2.55″;
  • camera cu zoom (3x hibrid) are 64 MP, cu f/2.0 și senzor de 1/1.72″;

Iată o comparație între spatele lui Note 20 Ultra și spatele lui Note 20:

comparație galaxy note 20 cu note 20 ultra

Mie mi se pare de ajuns. Probabil camerele sunt la fel de bune ca pe S20 sau poate chiar un pic mai bune.

Preț la precomandă: 4.600 la eMAG, cu Buds+ cadou.

specificații note 20

Galaxy Buds Live

Sunt acele căști în formă de bob de fasole. Marea diferența față de celelalte căști true wireless de la Samsung este faptul că acestea au și anulare activă de zgomot. Au trei microfoane, funcție de amplificare a vocii pentru convorbiri și pot fi conectate două perechi la aceeași sursă de semnal, asta în cazul în care vrei să te uiți cu altcineva la același film. 6 ore autonomie și 21 în total cu tot cu carcasă. Prețul mi se pare bun. 900 de lei este ok pentru niște căști true wireless cu anulare de zgomot. Mă aștept să se mai ieftinească pe viitor și poate să le prindem la vreo promoție senzațională 🙂

Galaxy Z Fold 2

Mai mult ca o curiozitate, cel mai mult din tot show-ul mi-a plăcut prezentarea lui Galaxy Z Fold 2. De ce? Pentru că au luat toate problemele de care s-au plâns utilizatorii la primul model și au arătat cum le-au rezolvat. Galaxy Z Fold 2 are punch hole acum în loc de acele camere mari, balamaua a fost îmbunătățită, la fel și sistemul de eliminare a impurităților (niște perii foarte fine) dintre display-uri, ceea ce a permis ca “golul” dintre ele să fie redus. Display-ul exterior a fost și el mărit. Prezentarea adevărată va fi în luna septembrie.

Galaxy Tab S7 și Tab S7+

Sunt niște tablete foarte subțiri (5.7 mm), gândite ca un înlocuitor pentru laptop. Probabil sunt singura alternativă premium la iPad. Tab S7 are display de 11″ și baterie de 8.000 mAh, Tab S7+ are display de 12.4″, cu 120 Hz și cu baterie de 10.090 mAh. Ambele vin în rest cu aceleași specificații: Snapdragon 865 Plus cu 6 sau 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare. Ambele au S Pen și un spațiu magnetic dedicat pentru acesta. Există o husă cu suport pentru S Pen pentru ambele și o tastatură slim, care din păcate se vinde separat.

Galaxy Watch 3

Last but not least, au lansat și un model nou de ceas, în două dimensiuni: de 41 și de 45 mm. Nu am urmărit seria lor de ceasuri, așa că nu am o părere raportată la generația anterioară. Pot doar să spun că-mi place ideea cu bezelul rotativ, care din câte am înțeles nu se găsește decât la Samsung. Le găsiți listate la eMAG. Sincer să fiu, mie mi se pare că au un preț mare pentru un dispozitiv electronic (nu un ceas), care are un geam forte fragil (comparat cu un geam de safir al unui ceas), și al cărui acumulator va muri în 2-3 ani.

Cam atât. Culmea este că deși evenimentul a durat aproape două ore, mie mi se pare că nu s-a vorbit destul de mult despre noile telefoane. Sper să apuc să mă joc cu ele în curând, ca să aflu mai multe detalii.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: