Samsung și Apple – niște subtili

By | October 8, 2013

Bănuiesc că ați citit cu toții articolul în care se demonstrează cum Samsung măsluiește rezultatele testelor. Eu am văzut încă de la Galaxy S3 că se pune accent foarte mult pe benchmark. Chiar de atunci m-am gândit dacă nu cumva pot să facă telefonul să se comporte mai bine în teste. La Galaxy S4 mi s-a confirmat suspiciunea și acum din nou cu Note 3.

Pe scurt, Samsung scrie un progrămel care detectează majoritatea aplicațiilor de benchmark. Pentru testele în modul idle al telefonului, progrămelul nu închide 3 nuclee ale procesorului, așa cum ar trebui. Asta înseamnă o creștere a performanței cu minim 20%.

Întrebarea mea ar fi: de ce ai face asta, Samsung? Deja Note 3 este cel mai performant telefon de pe piață. Nu este de ajuns? La ce contează ăia 20% când deja ești no 1. Singura motivație care îmi vine în minte este lăcomia.

Trecem la Apple acum. Odată cu lansarea iPhone 5s și 5c, Apple a încetat producția lui iPhone 5. Am spus aici părerea mea pentru această mutare. Acum să presupunem că vrei să-ți iei un iPhone nou și vrei să-l compari cu iPhone 5. Intri pe site-ul Apple și vei vedea asta:

iphone5s

Ura! Noul iPhone e mai mic, mai ușor, are procesor mai bun decât precedentul. E net superior! – Dar stai! Tu nu îl compari cu iPhone 5. Îl compari cu cel cu două generații mai vechi. Cu iPhone 4s. Doar că în subconștientul tău crezi că îl compari cu modelul precedent. Oare dacă 5 și 5s/5c erau puse unul lângă altul, cum ar fi arătat ?

Cam aceeași manevră ca și în cazul Samsung.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Samsung și Apple – niște subtili

    1. revo Post author

      Își fură pălăria între ei. Exact ce încercam și eu să spun.

Spune-ți și tu părerea: