Schmankerl Treff in Afi ?

By | February 10, 2012

Acum 2-3 saptamani am trecut pe la acest restaurant cu nume indescifrabil din Afi Cotroceni. Acum serios, numele este aproape imposibil de tinut minte pentru cineva care nu stie limba germana. Tare sunt curios ce porecle i se dau atunci cand se vorbeste despre el. Eu nu cred ca i-am zis vreodata pe nume.

Sa nu divagam. Era vineri seara asa ca in apararea restaurantului, trebuie sa spun ca in Afi nu puteai sa arunci nici macar un ac. De aici si prima problema. Ei aveau doar 4 măsuțe, toate ocupate. M-am plimbat un pic cu farfuria in mana prin Afi pana sa gasesc masa. Apoi am cautat scaune, evident. Al 2-lea lucru care nu-mi place este ca nu au un meniu complet afisat undeva. Fiecare fel de mancare ruleaza pe cate un slide si tu trebuie sa stai sa te uiti ca un papagal la LCD`urile lor pana gasesti ceva ce-ti place. Am avut timp sa ma uit pentru ca stateam la coada, dar daca ar fi fost liber, nu stiu cine ar sta in mijlocul drumului cu ochii bulbucati. Eu sigur nu. Coada, una singura fiind, iti cam da senzatia de inghesuiala. Pentru fiecare halba ti se cere 10 lei garantie (poate parea ceva neobisnuit la noi dar asa e si in Germania). Pentru farfurie si tacâmuri insa nu platesti garantie. Personalul este foarte amabil si un domn care era la servire chiar m-a intrebat ce parere am avut de mancare cand am returnat farfuria. Un gest care te face sa te simti ca parerea ta conteaza …

Si acum ca am trecut de chestiunile organizatoricesti … am ajuns la preturi si mancare. Eu nu prea aveam bani la mine si nu aveam chef de KFC. Asa ca mi-am luat o portie de cartofi (5 lei) si 3 Bratwurstchen (2 lei bucata) sperand sa echivalez un Smart Menu de la KFC. Nu prea a fost asa. Desi portia de cartofi a fost generoasa, carnaciorii aia sunt liliputani. Cam cat degetul meu mic de la mana. Cu siguranta nu la fel de mari ca aia din poza. Oameni buni, pana acum 2 saptamani era 1 leu un Hot-Dog la IKEA. Cati Hot-Dogs mananci cu 6 lei ? Oricum, o sa mai incerc Grillhaxe (ciolan de porc) – 30 lei si jumatate de rață – 48 lei. Dupa astea o sa-mi dau mai bine cu parerea si despre gustul mancarii. Berea (Warsteiner si Konig Ludwig) este intre 6 si 8 lei.

Preturile sunt extrem de mari. Chiar si daca nu privesti lucrurile cantitativ. Si pentru ca zgarcenia mea nu este un argument viabil, asta vara am mancat aici un genunchi de porc cu galuste de cartofi si garnitura la ~30 lei. Intre timp, preturile s-au mai schimbat, dar tot sunt mai bune decat in cazul de fata. De exemplu, la ei ai genunchi de porc + sos gravy + galusti de cartofi + varza la ~40 lei. Imi vine greu sa cred ca porcii din România sunt mai pretențiosi decat cei din Germania … asa ca nu prea inteleg preturile astea de la noi.

Si acum, motivul pentru care mi-am pierdut atat timp cu review-ul? Pentru ca imi place restaurantul asta. Si chiar as vrea sa devin client permanent. Dar pentru asta ar trebui o lista de preturi vizibila tot timpul, un meniu economic care sa rivalizeze cu cele de la KFC/McDonalds si mai multe locuri la masa sau macar niste farfurii si tacamuri de unica folosinta, ca sa nu mai fiu nevoit sa le returnez dupa. Si nu cred ca vorbesc doar in numele meu. Altfel, mai trec pentru un genunchi de porc, eventual o rață … si gata.

Mai multe detalii + preturi aici.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: