Senzor de temperatură (termometru) cu istoric al temperaturii?

By | June 17, 2020

Caut de ceva timp un termometru care să rețină și istoricul temperaturilor pe care le înregistrează. Să zicem … măcar pentru 24 de ore. Eu aș vrea să-l pun pe balcon, ca să aflu care este temperatura temperatura maximă care se atinge pe timp de vară sau care este temperatura minimă pe timp de iarnă, să știu dacă există pericol de îngheț. Sunt convins că sunt multe alte scenarii în care ar putea fi util.

Am căutat acum câteva luni și n-am găsit nimic. Cel mai “inteligent” termometru la un preț decent este acesta. Doar că nici el nu știe să facă un grafic al temperaturilor. Și este pe Bluetooth, nu pe Zigbee, așa că e mai greu cu conectarea. Practic, nici acesta nu este destul de inteligent.

Sunt uimit că acum nu există o soluție ieftină și bună pentru așa ceva. Știți voi vreun astfel de termometru? Sau singura soluție e cu meșterit chestii cu Arduino?

Update: Între timp am găsit 3 senzori de la Xiaomi care fac un istoric al temperaturii. Sunt pe Bluetooth, dar în viață nu le poți avea pe toate 🙂 Puteți citi despre ei aici.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Senzor de temperatură (termometru) cu istoric al temperaturii?

    1. Madalin

      Poti edita tu comentariul anterior (am scris de 2 ori de temperatura si umiditate). Uite asa apare istoricul in aplicatie.

  1. dam167

    Ai putea să urmărești puțin diferența față de temperatura raportată de stația meteo – de exemplu în ventrul orașului e de obicei +2-3 grade față de stația meteo (la mine în oraș) – iar apoi poți face un script care să ia de acolo datele la care adaugi tu diferența.

    Alte scenarii presupun un termometru precis, iar ce cauți tu nu sunt neapărat precise. Eu sunt uimit că ești tu uimit, probabil doar automatizarea costă de câteva ori cât hardware-ul și probabil n-ar fi cerere pentru așa ceva.

    Reply
  2. Victor Brătulescu

    Detecție.ro
    București, Strada Hermann Oberth 85, Sector 1.
    Se numește “Datalogger”.

    Reply
  3. Alina

    Am cautat si eu o solutie sa “monitorizez” temp de pe balcon si am gasit o aplicatie foarte buna. Are istoric, ramane conectata, chiar daca ies din raza, cand revin se conecteaza automat ca si casca.Chiar merita incercata. Se numeste Mijia Temp.
    Poate din iunie ati gasit-o 🙂 eu acum am dat de ea.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mulțumesc pentru comentariu! Da, am cumpărat între timp 3 senzori Xiaomi care salvează istoricul temperaturii și pe care îi pot verifica de pe telefon. Voi face un update articolului.

Spune-ți și tu părerea: