Si am fost la Opera

By | March 21, 2011

Pentru prima data in viata mea, asa ca nu bagati in seama parerea de expert ce va urma.

In primul rand, Opera Nationala Bucuresti, pentru cei care n-au mai fost, este pe cat de frumoasa pe atat de impractica. Am stat undeva la balconul din dreapta si a trebuit sa ii ridicam pe toti in picioare ca sa putem avea acces la locurile noastre. Bun, trecem peste, asta se intampla in orice institutie culturala din Romania. Ineditul acestei seri consta in faptul ca ne-a durut in fund pe toti cand am plecat. La propriu. Scaunele sunt inegalabil de proaste iar datorita unei balustrade care trecea prin campul nostru vizual a trebuit sa stam in capul oaselor ca niste lemne. Si d-abia a fost renovata. La chestiile astea nu prea s-au gandit.

Acum sa vorbesc la singular despre piesa pe care am vazut-o, caci a fost o piesa si nu opera clasica. Tango. Radio and Juliet. Balet modern. Vedeti eroarea ? A aparut cuvantul modern. De ce ? Totul se rezuma la intrebarea asta. De ce ? De ce unii actori din piesa erau la bustul gol si altii in costum ? De ce 2 actrite aveau rochii de-un fel, 2 de alt fel si inca 2 rochii diferite. De ce trecea prin mijlocul scenei din cand in cand un tip care mergea cu spatele? De ce unu fibrila ca un nebun pe acolo ?  De ce masti chirurgicale ? De ce ? De ce ? De ce ? Eu sunt un om caruia ii place sa puna lucrurile cap la cap ca pe un puzzle, imi place sa observ un simbol, sa-l recunosc si sa stiu ce inseamna. Nu sa mi se dea pe tava niste chestii fara noima.

Bun. Si acum chiar sa vorbesc despre spectacol. Mi-a lasat un gust amar. Vedeam actorii cu miscari asa de precise si studiate care insa nu se inchegau. Parca pe toata durata lui am asteptat sa vad un tango ca la carte sau o scena in care sa danseze ca un tot unitar. Nu s-a intamplat. Prima parte cu muzica lui Bregovic si Astor Piazzolla a fost mai buna. Insa in a 2-a au aparut elementele de modernism si nu mi-a placut. Nu inteleg cum un isi scrie un regizor astfel de piese. Nu ai cum sa dansezi pe Radiohead. PUNCT.

Ah si inca ceva despre tinuta, smart casual e ok. In sala au fost de la adidasi, tricouri  si blugi pana la pantofi si costume.

In concluzie, merita incercat, mai mergem, dar sa mai treaca ceva timp. Si last but not least, multumim Oana pentru bilete. Cand mergem si noi la opera ? 🙂

P.S: Biletul a costat 5 lei si parcarea tot atat. Mai fratilor, ori scadeti pretul la parcare ori cresteti pretul spectacolului … parca nu da bine echivalenta asta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: