Şi am ieșit din Blogwars #3

By | February 12, 2013

Am ieșit pe un onorabil loc 7 . Eu sunt foarte mulțumit. Blogul, fiind în forma actuală de doar 3 luni practic și-a depășit condiția. Articolele pentru blogwars au avut cele mai multe vizualizări și sper că am câștigat câțiva cititori permanenți dintre jurații care mi-au citit blogul. Am spus de la început că m-am înscris pentru a câștiga cititori. Nu mă așteptam să ajung așa departe.

Un alt lucru de care sunt mulțumit este că toate device-urile puse la dispoziție de ASUS România au fost de calitate. Mi-a venit ușor să le laud, chiar erau bune. Nu știu ce aș fi făcut daca trebuia să laud un produs care pe mine nu m-ar fi convins. Îmi mențin părerea avută despre ele în timp ce eram sub “influența” concursului.

Şi acum, să vedem articolele cu care am participat.

1. Asus VivoBook S200 și S400 – Veni, Vidi, Vivo – Articolul cu care am intrat în cei 10 finaliști. A ieșit pe locul 2 din peste 70 de articole participante. Ăsta este articolul cu care mă mândresc cel mai mult. De ce ? Pentru că aici a contat doar nota organizatotilor, iar lor le-a plăcut.

2. Fantezii cu Nexus 7 – Aici am cam șubrezit. Mi-ar fi făcut plăcere să fac un review tehnic. Din păcate organizatorii au vrut “idei inedite de utilizare”, nu un articol concentrat pe partea care-mi place mie. Am făcut un articol în care prezentam utilitatea tabletei într-un restaurant. Şi pentru că asta nu era destul, am filmat și un video în care jucam ping – pong cu un Nexus 7. What more can you ask ? Din păcate organizatorilor nu cred că le-a convenit că am jucat ping pong cu tableta lor, mi-au dat locul 9/10 și cu chiu cu vai am ieșit penultimul. Cât să rămân în competiție. Lucrul care m-a dezamăgit aici este că în ochii lor a fost punctat mai bine un articol scris de cineva care spunea că are orgasm când folosește Nexus 7. Sau cel puțin așa am înțeles eu …. Oricum, cu siguranță mi-a plăcut mai mult articolul lui Zoltan decât cel cu orgasmul.

3. Asus N56: Inginerie Audio – Un articol tehnic … deci m-am clasat mai bine. Per total locul 5 din 8. Aici a început să se vadă influența adevărată a juraților. Din cei 70 de jurați care votau inițial, au rămas mult mai puțini, majoritatea fiind fani înfocați ai participanților din edițiile anterioare. Normal că nu or să-mi dea mie nota maximă, nu ? Tot aici am mai observat și alt aspect. Toți ceilalți participanți aveau mii de view`uri pe zi la blog, pe cand eu … în jur de 100. M-am bucurat că organizatorii nu au ales ținând cont de reach-ul pe care îl are blogul. Totuși, am fost descumpănit de faptul că le-a plăcut mai mult un articol care conținea o greșeală tehnică legată de specificațiile laptopului prezentat. Şi … mai grav … un articol care folosea niște poze la care, evident, nu dădea link către sursă.

4. Asus Padfone 2 : Agonie si extaz – Cam așa a fost și pentru mine. Articolul care m-a dat afară din concurs. Din nou, o temă de creație. Mă învârteam ca un leu în cușcă din cauză ca nu puteam să fac un review așa cum imi place mie acestui device. Aș putea să mă scuz și să spun că am pus pe planul 2 articolul ăsta din cauza ultimului examen din sesiune. Doar că … articolul chiar a fost prost. Adică a primit nota minimă de la jurați (și mai puțini la număr de data asta) și notă foarte mică și de la organizatori. Aici nu am ce zice. Dar tot mă deranjează ceva. A fost notat mai bine un review decât articolul meu (băiatul care nici de data asta nu a dat credit la poze) . Păi stai așa, ori e temă de creație , ori se vrea review ? Poate dacă făceam și eu review, altfel stătea treaba …

 

Despre Oranizatori:

Eu le dau notă maximă. Făcând o medie, au apreciat articolele bune și au sancționat derapajele. Au fost verticali. Singurul lor scop a fost să incurajeze un articol bun. Nu s-au uitat nici după cine îl scrie, nici după câte view-uri are pe blog, a contat doar calitatea. S-a văzut că le pasă , mai ales când m-au așteptat la un moment dat să public un articol peste dead-line.  Puteau să mă descalifice, era mai puțină bătaie de cap, dar au preferat să n-o facă. Mulțumesc !

Despre Finaliști:

Am câțiva preferați care au rămas în concurs. Cred că vor vedea ei ce și cum în funcție de primul vot ca jurat. Totuși, de aici a venit cea mai mare dezamăgire legată de concurs. Sau de specia numită om. Mai precis, după fiecare temă postată, se producea fenomenul numit masturbare în cerc. “Vai da ce frumos e articolul tău, vai dar ce frumos e și al tău!” Atenție: Nu făceau asta toți finaliștii. Iar unii făceau asta doar pentru că sunt persoane amabile și binevoitoare. Recunoști ușor cine face asta cu bunătate și cine face asta din prostituție. Cineva era numai miere pe aici și pe alte bloguri mă mușca de cur că n-am postat articolul la timp. E frumos ?

Despre Jurați:

Pe măsură ce numărul juraților interesați de concurs scădea … asta se simțea și în nota mea. După prima temă, n-am mai primit decât o notă maximă de la un singur jurat. Ce înseamnă asta ? Cei care erau nou veniți au plecat și au rămas majoritatea favoritisme din anii trecuți. Au fost oameni care în permanență imi dădeau nota 1. Hai că poate am făcut un articol prost, doua … 3 … dar toate mă ?

Ce aș îmbunătăți eu la concurs ?

Aș pune jurații să își moviteze nota pe blogul lor. Crește reach-ul concursului, dă bine și la blogul finaliștilor și nici nu o să mai avem situații de genul:

blogwars1

 

Cred că s-ar elimina și voturile de 1 în permanență. Parcă nu mai votezi așa lejer când văd toți cititorii tăi că îl discreditezi în permanența pe un amărât.

 

Şi acum, mulțumiri speciale lui Crossfire care a votat așa cum îi spunea inima (sper). Chiar mi-a plăcut articolul lui din debut. A fost printre puținii care a povestit experiențele anterioare avute cu touch-screen-ul. Mi-ar fi plăcut să treacă mai departe.

A … și încă unui mare hater. Care deși mi-a dat nota minima la tema legată de tabletă (“ce idee imbecilă”) și m-a înfuriat la culme, la următoarea mi-a dat aproape maxim. Așa da. Omul a avut o părere, a spus-o.

 

DISCLAIMER: Observați că nu am dat nume când am vorbit de rău. Cred că cei care au călcat pe bec știu asta deja. Nu are rost să-i linkuiesc eu aici. Scopul nu este să-mi bat joc de ei aici sau să-i arăt cu degetul. Scopul este să vă arăt că orice lucru imoral se poate vedea foarte ușor.  Scopul este să crească valoarea concursului și să se renunțe la practici d-astea jegoase. Mi-ar plăcea să particip și la anul. Dacă te simti vizat de acest articol cel mai bine este să taci. Măcar așa nu vor știi si alții că tu ești ăla ….

 

 

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

16 comentarii la “Şi am ieșit din Blogwars #3

  1. Zoltán Márton

    Salutare. Sa stii ca ai primit nota maxima de la mine, nu pentru ca ai mai comentat si tu pe blogul meu, ci pentru ca esti mai aporpiat de stilul meu, chiar si daca ai facut-o in graba, stiu ce insemana, Din pacate la articolul cu Nexus 7 unde am picat, am avut la dispozitie sub o ora. Cum vine asta? Nu am aflat din timp cand era termenul limita, de altfel nici nu am aflat tema, din pacate doar din vina mea mailul de la blogwars a ajuns in spam, si am aflat in ziua in care era ora limita, eu fiind la un eveniment, cel cu lansarea OS-ului mobil Firefox, si ajungand acasa am mai avut foarte putin timp, si minuni nu pot face nici eu. Desigur puteam verifica mai des site-ul competitiei, sau spam-ul, dar asta e. Oricum a fost o experienta interesanta si pentru mine, nu e chiar genul meu, eu sunt mai sec, mai tehnic mai inspre review-uri nu pot concura cu fetele cu fantezii.

    Reply
    1. revo Post author

      Salut. Sa stii ca am comentat pe blogul tau … nu ca sa imi dai nota maxima. Mi-a placut ca esti conectat, ca te duci la multe conferinte si mai ales … ca scrii despre ele. La articolul legat de Asus N56 am facut si eu o gafa asemanatoare. Am citit in graba mailul de la blogwars si cand am vazut cifra “2” am zis clar: “ah, 2 februarie …” … de fapt era 2 pentru februarie … dar ziua 1 🙂 Noroc ca ma apucasem din timp de el.

  2. Bogdan MoneyWatch

    Si tu ai fani blocati cu degetul pe “1”? 🙂

    Teoretic, juratii au 2 motivatii de a vota coerent – fie din pasiune, fie incercand sa anticipeze clasamentul final.
    Formatul in care si-ar motiva alegerile pe blog ar fi binevenit cel putin din perspectiva organizatorilor – s-ar oferi si mai multa expunere produselor promovate. Ar putea sa suplimenteze premierea de jurati sau ar putea sa imparta cei 100$ in 50$ pentru cine ghiceste clasamentul rundei, si 50$ pentru o argumentatie decenta.
    Juriul pentru argumentatie ar putea fi fosti participanti/castigatori, ca nici ca organizatorii sa citeasca mereu 70 de texte per runda, i.e. articole in concurs + argumentatii de vot, nu ar fi uman.

    Reply
    1. revo Post author

      Nu mă deranjează când primesc nota minimă. Mă deranjează când primesc notă minimă în fiecare rundă de la același om. Ar mai fi și efectul bulgărelui de zăpadă. Dacă 1-2 runde ai primit note maxime, jurații vor vota în următoarele runde tot cu note maxime începând să anticipeze clasamentul.

      E bună și ideea ta .. cu mențiunea că premiile deja mi se par destul de mari @-) Eu de exemplu nu știam că se adaugă câte 100$ în soldă după fiecare rundă. Am rămas mască după tema 2 atunci când am realizat că poți ajunge la 1400$ premiul final.

  3. Soacra

    Marius… Ma bucur ca ai scris asta… Te rog sa imi dai un mesaj pe mail sau ceva daca in cazul meu este vorba de mai mult decat “masturbare in cerc”… Am si eu placerea sa ma bucur de articolele unor cunostinte mai vechi sau mai noi si nu cred ca e o rusine sa le spun ca mi-a placut… Pana la urma nu port ranchiuna nimanui.

    Cat despre jurati care voteaza dupa “prietenii”… Editia trecuta nu ma cunostea aproape nimeni si am castigat… Nu e chiar asa… Sau acum… am avut articolul putin mai slab si am fost taxat de multi cu nota 1… multi care imi dadusera aproape maxim in rundele trecute

    Reply
    1. revo Post author

      Salut Şerban, în cazul tău nu este vorba nici măcar despre așa ceva. Mi-a plăcut cum te-ai comportat. Am văzut că tu lăudai articolele care meritau lăudate și atât. Dacă erau proaste, nu dădeai cu parul. Keep up the good work !

      Iar la Gabriel … el e pur și simplu o persoană careia îi place să interacționeze. Nici el nu era vizat 🙂

    2. Soacra

      Eu m-am simtit putin cu musca pe caciula… 🙂 Trebuia sa justific…

  4. LItere Stacojii

    Salut… sa stii ca nici eu nu am avut sute de vizualizari la articolele pt Blogwars… tot in jurul cifrei de 100 m-am invartit.
    Cat despre faptul ca nu ai postat articolul la timp eu am spus-o si mi-o asum… cat despre faptul ca am laudat un anumit articol al tau, asa a fost, inseamna ca mi-a placut.
    adevarul este ca nu meritat sa iesi, eu nu sunt un as in ale tehnologiei… si la mine a fost prima data cand am participat la Blogwars, totul este foarte nou pentru mine.
    ma cam asteptam sa ies tura aceasta, cureaua se strange…
    daca te-am ofensat in vreun fel sa stii ca nu am facut-o cu intentie, nu a fost nimic personal.
    Cred ca si Gabriel este pentru prima data in concurs, el sau Soacra cred ca vor castiga.
    ma astept sa ma taxezi ca jurat 🙂
    Bafta in continuare, te-am adaugat la blogroll… nu pt ca practic pupincurismul ci pentru ca ai un blog interesant de la care pot invata lucruri pe care eu nu le stiu.

    O zi buna 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Nu m-am supărat că m-ai tras de mânecă că nu am postat articolul la timp. O meritam ! M-a deranjat faptul că nu ai venit aici să spui “hai bă boule cu articolul ăla !!!”. Dacă îți voi da notă mică nu îți voi da pentru că te urăsc și vreau să-ți moară câinele. Pur și simplu eu apreciez textele mai inginerești. Plus că nu prea sunt genul care să transmită ura din generație în generație.

      Baftă în concurs, ai o bază solidă de fani!

    2. LItere Stacojii

      Da, sa stii ca am gresit ca nu ti-am spus tie… imi cer scuze, sunt genul care imi recunosc greselile.
      Eu una nu am texte ingineresti din pacate, ma tem serios ca tura urmatoare voi iesi eu… dar asta e 🙂
      Ce-o fi o fi 🙂
      Multumesc!

    3. LItere Stacojii

      Cat despre notele de 1… si eu am 6 jurati care mi-au tot dat nota 1 si 2… sunt aproape de fiecare data aceiasi…
      Pana la urma cred ca totul mai tine si de noroc…

  5. Gabriel Ursan

    Un articol de genul asta am scris si eu, chiar dupa am trecut de prima etapa. Se pare ca unele lucruri chiar s-au adeverit din pacate, insa parca aceasta editie BlogWars este mai plina de fair play decat cea anterioara, ceea ce e un lucru bun.

    Ai dreptate, sunt o persoana sociabila si daca citesc un articol pana la capat, ma gandesc ca nu strica sa arunc si cu cate un comentariu. De multe ori am fost purtat de articole si chiar mi-au placut. Intr-o competitie de acest gen, este imposibil sa nu-ti placa macar un mic aspect dintr-un articol. Cert este si faptul ca multe comentarii sunt pline de diplomatie, ca asa-i frumos :).

    In alta ordine de idei, ma bucur ca ne-am cunoscut in BlogWars si pun pariu ca ne vedeam si in etapa aceasta daca nu erau examenele tale.

    @Litere Stacojii (Alina), nu e prima data cand particip la BlogWars. Am participat si in 2011, dar cu un alt blog.

    Tinem legatura Revo!

    Reply
    1. revo Post author

      Eh, ce sa zic … nu știu dacă ne vedeam. Nu pot să fiu așa creativ la comanda cum reușiți voi. Plus că nici eu n-am simțit că articolul meu are ceva care să facă pasul în față din mulțime.

      Ne mai vedem noi prin online 😀

  6. Mihaela Cornoiu

    Eu sunt unul dintre jurati..Mi-a placut foarte mult articolul despre tableta..si filmuletul..:) Am participat la acest concurs de doua ori si nu am avut sansa sa ma numar niciodata printre cei 10 care au purtat lupta propriuzisa, dar nu ma plang, imi place sa dau note..Idea ca fiecare jurat sa argumenteze intr-un articol punctajul acordat fiecarui concurent..la fiecare etapa este buna si asa ar fi corect sa se procedeze, dar crede-ma ca este o arma cu doua taisuri….pentru jurati. Anul trecut m-am gandit ca ar fi frumos din partea mea sa fac acest lucru si am scris un articol de acest gen pentru jurizarea etapei nr. 3. in care am spus care erau criteriile mele de notare si ce mi-a placut la fiecare articol. Bineinteles ca reactiile au fost..in functie de clasamentul meu. primii mi-au multumit, ultimii….nu mai are rost sa spun..Nu toti juratii au aceleasi criterii de jurizare, trebuie sa tii seama de acest lucru. Pe de alta parte mi se pare de prost gust sa participi ca jurat si sa transmiti propiul clasament fara a citi articolele pe care le notezi, numai in speranta ca vei ghici clasamentul si vei incasa solda..ca si jurat.

    Reply
    1. revo Post author

      Buna! Ma bucur ca ti-a placut articolul. Eu chiar nu m-as supara daca cineva m-ar injura in urma unei argumentari. Cu ocazia asta vad cine merita atentia in continuare si cine nu 🙂

Spune-ți și tu părerea: