Sigurantapenet.ro – platformă pentru educarea utilizatorilor de internet din România

By | March 16, 2017

Iată genul de site pe care vrei să îl arăți părinților. Sigurantapenet.ro este platformă pentru educarea utilizatorilor de internet din România, pornită la inițiativa celor de la StarTech Team.

Pe site sunt șase filmulețe scurte, în care se explică câteva chestii elementare legate de securitate și browsing pe net. La sfârșitul fiecărui filmuleț există câte un test cu 3-4 întrebări, iar în urma testului, utilizatorii primesc o diplomă și o licență Kaspersky Safe Kids. Sigur, pentru noi chestiilea astea sunt puerile și neinteresante, dar poate scutesc de bătăi de cap persoanele care descoperă internetul la vârsta a doua.

Inițial m-am întreabat de ce ar crea un asemenea site o companie care oferă servicii B2B, însă răspunsul e cu bătaie lungă. Pe scurt, degeaba ai super sisteme de securitate, dacă angajații nu sunt destul de educați în acest sens. Cea mai mare fraudă din România nu s-a întâmplat pentru că acea companie nu ar fi avut firewall sau sisteme de securitate, ci pentru că tanti de la financiar a decis să vireze banii într-un cont bancar pe care l-a primit pe mail.

În încheiere vă las cu un infografic realizat de cei de la StarTech Team:

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Sigurantapenet.ro – platformă pentru educarea utilizatorilor de internet din România

  1. Mihai

    Este buna inițiativa.
    I-am dat soției să se educe. Răspuns: lasă că te am pe tine. O să încerc să îi explic că nu prea mai ai ce sa faci dacă îți cripteaza datele din PC. Oi avea eu backup, dar nu il pot tine la zi.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: