Singura întrebare care contează în relația ta cu Facebook

By | March 21, 2018

Mi se pare că discuția despre Cambridge Analytica și furtul de date de la Facebook se poate rezuma la ceva foarte simplu. Știm deja că Facebook are toate uneltele necesare pentru a ne ține în buclă și pentru a câștiga de pe urma conținutului creat de noi. Ba chiar au recunoscut că s-au jucat un pic cu sentimentele noastre.

De fapt, tragedia în cazul de față este că nu Facebook a manipulat 50 de milioane de oameni, ci o altă companie în afară de Facebook. Nu-i așa că sună amuzant? Utilizatorii sunt indignați pentru că, pentru o scurtă perioadă de timp, au fost manipulați și de altcineva în afară de Facebook.

Trebuie să fii foarte naiv să crezi că Facebook folosește datele despre tine într-un mod responsabil. Așa că singura întrebare pe care trebuie să ți-o pui atunci când folosești Facebook este următoarea:

Cine are de mai multe câștigat de pe urma faptului că eu folosesc Facebook?

În cazul meu, folosesc Facebook strict pentru că am ceva de câștigat de pe urma lui. Nu contează ce. Recomandări, contacte, promovare, bani într-un final. În momentul de față, pentru mine este un schimb echitabil. Eu sunt dispus să dau niște date despre mine, pentru a primi alte date de care am eu nevoie. Dacă n-ar fi așa, nu l-aș mai folosi. Asta este tot.

Așa că dacă vreți să simplificăm foarte mult discuția discuția cu #deletefacebook, întrebați-vă ce aveți voi de câștigat de pe urma Facebook.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Singura întrebare care contează în relația ta cu Facebook

  1. Sorin

    Foarte frumos spus, scurt și la obiect !
    Sînt perfect de acord: și pentru mine, FB are aceeași însemnătate.

    Reply
  2. Ciprian

    Pai si daca restul nu au de castigat si #deletefacebook, tu ce o sa faci 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      O să câștig în continuare, pe următoarea platformă 😀

Spune-ți și tu părerea: