Sondajul de Duminică: 3G sau 4G?

By | September 28, 2014

Ca să n-o dăm după copac, vă spun eu direct: ieri am uitat să public sondajul 😀

Sondajul de săptămâna asta este legat de viteza conexiunii de date de pe mobil. Vom limita așadar discuția doar la internetul pe telefonul mobil, nu și cel prin stick sau modem 4G. Există percepția conform căreia datele se consumă mai repede prin 4G decât prin 3G. Cei care susțin asta spun că din cauza vitezei mai mari, vei fi tentat să faci mai mult browsing, să vezi mai multe clipuri pe Youtube, deci să consumi mai multe date.

Eu aș spun că indiferent de viteza conexiunii, aș face în medie aceleași lucruri. Şi acum am viteză arhi-suficientă prin 3G, cu toate astea nu simt nevoia să mă uit în permanență la filme pe Youtube. Așa că mă uit la 2-3 clipuri pe lună, dacă chiar este necesar. La scadența facturii mai rămân de regulă cu jumătate din cei 1.2Gb incluși în abonament. Așadar, eu aș spune că dacă ai avea 4G, aș face aceleași lucruri, același trafic, dar mai rapid.

Voi ce părere aveți? Presupunând că rămâneți la același plan tarifar ca acum, cu aceeași cantitate de date disponibilă, v-ar conveni să aveți 4G pe telefon în loc de 3G?

[poll id=”53″]

Săptămâna trecută am avut o surpriză în sondajul cu ceasuri vs brățări. Nu uitați că de acum încolo accept și propuneri de la voi pentru viitoare sondaje.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: