Sondajul de Sâmbătă: brad natural sau brad artificial?

By | December 13, 2014

Cam de luni se dă startul perioadei magice în care începem să calculăm dacă este mai rentabil să cumpărăm de pe acum brad sau așteptăm pâna în ajunul Crăciunului și negociem cu teroriștii din piață.

Acum ceva timp, pe vremea când se mascrau pădurile mai rău decât acum, de regulă rămâneau cu mult prea mulți brazi în ajun și lăsau drastic la preț. În ultimii doi-trei ani nu prea s-a mai întâmplat așa. Așa că stau și mă gândesc …

Bradul natural aduce mai bine atmosfera sărbătorilor în casă. Dar de multe ori înseamnă și bătăi de cap. În primul eu pierd cam o zi întreagă până să-l găsesc pe cel potrivit. Apoi trebuie ținut undeva să nu se usuce dacă-l cumpăr mai devreme, trebuie cioplit ca să intre cum trebuie în suport și trebuie scos cu grijă afară, că umple casa de ace. Este mai costisitor și într-adevăr mă gândesc dacă nu cumva contribui an de an la distrugerea Harghitei.

O posibilă soluție ar putea fi să cumpăr un brad natural de la eMAG sau de la Floria. La eMAG, prețurile încep de la 130 lei pentru un brad de 80-100 cm. Însă mă nemulțumește faptul că nu îl pot vedea. Nu e ca și cum toți brazii arată la fel.

Bradul artificial mă scapă de problemele de mai sus și aș putea să iau două trei ghirlande din brad natural pentru a rezolva și problema cu mirosul. Ar însemna o investiție de 200 de lei care să rezolve problema pentru mai mulți ani. Dar zău că m-aș plictisi să văd în fiecare an același brad.

Oricum, un lucru îl știu sigur: nu vreau molid și nici vouă nu vă recomand. Sunt mai ieftini și parcă par ceva mai bogați, dar am cumpărat într-un an molid din greșeală … never again. După ce s-a scuturat, până în martie am avut ace și-n … ați înțeles voi.

[poll id=”64″]

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Sondajul de Sâmbătă: brad natural sau brad artificial?

  1. Sorin

    Artificial – pretul per brad si per an este mai mic ! …din pacate sarbatorile sunt afectate de preturi.

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Eu de 18 ani folosesc un brad artificial foarte frumos. Anul asta sunt hotarat sa cumpar unul natural, deoarece cand il despachetez pe ala din plastic intru instantaneu in depresie.. Mi se rupe ca mai cad ace pe parchet si pe covor, pentru asta s-a inventat aspiratorul 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      That’s my man! Acum ai făcut si tu 18 ani, îți permiți să dai un ban.

  3. Mihai

    Artificial. Nu vreau sa contribui la despăduriri. O sa cumpăr câteva ramuri cioplite din piață de unde se vand brazii, pentru miros.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: