Sondajul de Sâmbătă: dai bani la curieri?

By | June 28, 2014

Eu mi-am dezvoltat un oarecare algoritm. De regulă plătesc în avans cu cardul când fac cumpărături online. Dacă pachetul este mic și poate fi transportat până în fața ușii fără vreun efort supra-omenesc îi mulțumesc frumos băiatului și îi urez o zi bună. Sau dacă încă nu știu ce conține pachetul pentru care urmează să semnez.

La fel dacă mă pune pe mine să vin după el: “știți, sunt aici în parcarea aia de lângă blocul dumneavoastră”.

Dacă pachetul este mare (de exemplu un frigider, aragaz), probabil că ar trebui să-l recompensez cumva că mă ajută să-l duc în casă. Cu condiția ca să fie atent și să nu julească jumătate de apartament. Rotunjesc și dacă am de plătit ceva.

Dar văd că foarte mulți oameni dau un bacșiș by default curierilor. Ca cei 1-2 lei lăsați la frizer. Eu am un singur nene căruia îi las constant câte ceva. Nu lucrează la o firmă de curierat, lucrează la o firmă unde facem comanda de apă plată. Cărunt, galant, sună mereu cu jumătate de oră înainte să întrebe dacă suntem acasă. Când a sunat la ușă, are deja și cei 50L de apă pregătiți.

Voi cum faceți? Mai mult spre da sau mai mult spre nu? Sunt eu zgârcit?

[poll id=”40″]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Sondajul de Sâmbătă: dai bani la curieri?

  1. Yamasha

    platesc cu cardul inainte in 99% din cazuri… niciodata nu am lasat bacsis. si cand am comandat din afara tarii si mi-a taiat factura langa mine pentru taxe, mi-a dat rest exact cat trebuia.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: